Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/11/2022
Viața Orașului / Lucruri pe care le știi doar dacă

Lucruri pe care le știi doar dacă predai limba engleză, cu Georgiana Ludosan și Bianca Mărgineanu

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Lucruri pe care le știi doar dacă predai limba engleză, cu Georgiana Ludosan și Bianca Mărgineanu Share Lucruri pe care le știi doar dacă predai limba engleză, cu Georgiana Ludosan și Bianca Mărgineanu


Georgiana Ludosan și Bianca Mărgineanu sunt surori și ambele sunt profesoare de limba engleză. Bianca predă de 10 ani, în timp ce Georgiana are o experiență la catedră de peste 20 de ani. Amândouă au o experiență vastă în pregătirea pentru examenele internaționale de lb. engleză Cambridge, cu numeroase participări la cursuri și conferințe naționale și internaționale. De mai bine de 10 ani se ocupă exclusiv de English4all Sibiu – centru de pregătire acreditat de Cambridge, venind în ajutorul copiilor și adulților pentru susținerea examenelor de Cambridge, precum și de organizarea de tabere la nivel local și internațional, în UK și USA.

 

Lucruri pe care le știi doar dacă predai limba engleză, cu Georgiana Ludosan și Bianca Mărgineanu

Bianca Mărgineanu

 

Discuția cu cele două a pornit de la primul lor contact cu lb. engleză. ”Am început studiul limbii engleze relativ timpuriu, dragostea pentru această limbă fiindu-mi insuflată de un om tare drag, Teacher Diana Sârbu”, spune Bianca. Pasiunea Georgianei pentru lb. engleză a apărut puțin mai târziu, fiind inspirată de sora ei. Întrebate în ce moment și-au dat seama că pot transforma această pasiune într-o profesie, Georgiana își amintește că ”fiind absolventă a Facultății de Litere cu dublă specializare, dilema a venit la finalul studiilor când trebuia să mă decid asupra materiei pe care mi-și dori să o predau. Atunci mi-a fost clar că-mi doresc să predau lb. engleză. Era o provocare care mă scotea din zona de comfort. Am iubit tot procesul instructiv – educativ încă de la prima oră la catedră”. Absolventă a aceleiași facultăți, Bianca și-a descoperit pasiunea pentru predat mai târziu, și anume ”în momentul în care am decis să mă alătur proiectului English4all”.

Pentru că pregătesc atât copii, cât și adulți, le-am întrebat dacă e un mit sau nu faptul că adulții învață mai greu limbi străine comparativ cu copiii. Georgiana susține că pentru adulți procesul e mai anevoios: ”Ei intră în sala de curs cu un bagaj, cu povara îndatoririlor zilnice, a serviciului, a copiilor etc. Dar dacă reușesc să lase bagajul la ușă și să se concentreze exclusiv pe procesul de învățare, atunci rezultatul e cel dorit”. Bianca completează: ”Consecvența e un alt ingredient important în acest proces, iar dacă reușesc să treacă pragul tracului personal, atunci sunt pe drumul cel bun”.

 

Lucruri pe care le știi doar dacă predai limba engleză, cu Georgiana Ludosan și Bianca Mărgineanu

Georgiana Ludosan

 

Am întrebat-o pe Georgiana cât de important consideră că e să găsească un mod creativ de a preda lb. engleză. ”Cred că e crucial, în special la cursurile adresate copiilor. O lb. străină se învață în timp, cu multă muncă și e important ca procesul să fie atractiv. Noi încercăm întotdeauna să introducem metode interactive, audio-vizuale, ludice. Ne aplecăm asupra necesităților elevilor în moduri cât mai ingenioase cu putință”, spune Georgiana.

Pe final, am vrut să aflăm de la Bianca de ce consideră că e important în zilele noastre să cunoaștem lb. engleză. ”Cred că suntem cu toții conștienți de necesitatea cunoașterii lb. engleze în era tehnologiei și a inovațiilor pe toate planurile. Fiind Lingua Franca, lb. engleză e lb. internațională de comunicare în toate domeniile importante, iar ca și viitori adulți, elevii trebuie să conștientizeze necesitatea aprofundării acestei abilități fără de care comunicarea globală ar fi practic imposibilă”, încheie Bianca.

 

Interviu de RĂZVAN SĂDEAN

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută