Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/11/2022
Viața Orașului / CityZen

”E sau nu prea devreme?” de Cristina Bălău

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii ”E sau nu prea devreme?” de Cristina Bălău Share ”E sau nu prea devreme?” de Cristina Bălău

De când au început pregătirile pentru sărbătorile de iarnă prin oraș, am început și eu să încarc story-uri pe Instagram cu diferite momente – primele ornamente aduse în centrul Sibiului, bradul, testele de lumini din Piața Mare. Iar cu fiecare poveste pusă, opiniile s-au înghesuit în mesajele mele. „E prea devreme”, „Își bat joc de noi”, „Ne fură toamna”, „Aceleași ornamente, nimic nou. Penibil” – sunt cele negative. Și tot stau de atunci să mă întreb, oare, de ce avem tendința, de cele mai multe ori, să pierdem din vedere pozitivul din lucrurile care ne înconjoară și alegem să vedem doar părțile negative?

Vreți să vă spun ce am văzut eu odată cu primele ornamente de Crăciun din centrul orașului? Am văzut că, măcar aici, pregătirile se fac din timp, nu pe ultima sută de metri, pe genunchi. Mi-am văzut bucuria copilului interior care freamătă cu fiecare zi care mă apropie de sărbătoarea cea mai frumoasă din an. Am văzut că Primăria a ales anul acesta să mai salveze din bani, să nu epateze cu achiziții exorbitante, doar ca să fure ochii trecătorilor. Și tot ce am văzut mi-a plăcut. Inclusiv testele de lumini de zilele trecute și, da, chiar faptul că la 11 noiembrie s-a deschis târgul. Îmi place atmosfera pe care o dă orașului Târgul de Crăciun și faptul că pentru o perioadă (scurtă pentru mine) centrul Sibiulu miroase a alune caramelizate și vin fiert, iar totul în jur strălucește ca în basme.

Tot ce îmi doresc este ca magia asta minunată a Crăciunului, anticiparea ei, luminile și parfumul să îi cuprindă pe toți cei care încearcă să fugă de ea. Să își păstreze în suflete frumusețea toamnei, pe care și eu o păstrez și de care, atenție, încă mă bucur, dar să găsească undeva acolo, în spatele peisajului colorat, fantezia și sensibilitatea care ne așteaptă după colț!

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută