Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/11/2022
Viața Orașului / CityZen

”Astăzi vin cu laude și vești bune” de Monika Tompos

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii ”Astăzi vin cu laude și vești bune” de Monika Tompos Share ”Astăzi vin cu laude și vești bune” de Monika Tompos


Mă plimbam zilele trecute cu toată familia printre blocurile din împrejurimile străzii Rahovei – copil, soț, cățel. Nu mai fusesem de ani de zile în zona aceea, dinainte de marea reconfigurare a cartierelor din Sibiu. Și când mă uit în fața ochilor, ce să vezi – un loc de joacă cum nu s-a mai văzut decât prin vacanțele din țările nordice. Fiul meu era deja în extaz. Ne-am oprit, bineînțeles. În timp ce el expora topoganele și labirinturile, noi studiam și citeam cine a realizat mobilierul și accesorile, stupefiați de mirare. Era un loc de joacă așa cum trebuie să fie: superfrumos, practic, de calitate, în culori neutre, cu gard decent, de o singură culoare, din lemn, natural, acesorii din lemn. Pur și simplu minunat și din nou, repet, cum ar trebui să fie toate. Elementele urbane au fost realizate de o firmă finlandeză – made in Finnland. Păi de aia e așa mișto, zic. Uite că se poate!

Mă gândesc apoi la reconfigurarea cartierelor din Sibiu și discut cu o prietenă. Îmi spune că în cartierul ei, Hipodrom, e foarte bine că au mai curățat din gardurile și gărdulețele pe care și le-a pus fiecare la scara blocului sub geam, marcându-și propria grădinuță. Fusesem de curând și în cartierul Ștrand, tot așa în plimbare. Arată chiar frumos și îngriit. Cu copacii de rigoare tăiați și cu nostalgia anilor 90 de la bloc în suflet, trebuie să recunoaștem cu toții că Sibiul chiar s-a schimbat la față, între blocuri cel puțin, și în bine, în mai modern și mai curat, mai metropolitan și mai îngrijit. Să-i dăm creditele de rigoare.

Și ca să închei ciclul de aer modern, urban al străzilor, apreciez și schimbarea de aspect a Căii Dumbrăvii. Faptul că în sfârșit cablurile sunt băgate în pământ, că se construiește pe verticală, acum că s-au finalizat și lucrările la reconfigurarea străzii, este de departe cel mai bun lucru care i se putea întâmpla acelei zone ale orașului.

You can do it, Sibiu!

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută