Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/11/2022
Festival

Al doilea weekend de Ars HUNGARICA: cultura maghiară la superlativ

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Al doilea weekend de Ars HUNGARICA: cultura maghiară la superlativ Share Al doilea weekend de Ars HUNGARICA: cultura maghiară la superlativ


Cea de-a 17-a ediție a festivalului Ars HUNGARICA e în plină desfășurare. În al doilea weekend și cel final, organizatorii invită sibienii la o serie de evenimente, precum prezentări de carte, experiențe gastronomice, spectacole pentru copii și concerte. Festivalul prezintă tradițiile și bogăția culturală maghiară atât localnicilor, cât și turiștilor. Prin programul diversificat al ediției din acest an, festivalul își propune să contribuie la afirmarea comunității maghiare și să construiască punți de legătură între persoane, comunități și instituții.

 

Al doilea weekend de Ars HUNGARICA: cultura maghiară la superlativ

 

Programul celui de-al doilea weekend al festivalului se deschide vineri, 18 noiembrie, de la ora 12:00, când Szonda Szabolcs, poet și traducător literar, director al Bibliotecii Județene Bod Péter din Sfântu Gheorghe, va susține o prezentare de carte a unui volum ce cuprinde poemele lui Alexandru Muşina în traducere maghiară. Pentru copii, organizatorii au pregătit de la ora 16:00 spectacolul muzical ”Basme maghiare” susținut de Tóth Viktor. Cei mici vor viziona basme populare maghiare, iar artistul va oferi fundalul sonor live la saxofon. Seara se încheie cu un concert intitulat ”Beyond” susținut de același artist Viktor Tóth, tot în Sala Oglinzilor, dar de la ora 19:00, urmat de o degustare de vinuri a cramei Bíbor Birtok din regiunea Villány.

 

Al doilea weekend de Ars HUNGARICA: cultura maghiară la superlativ

 

Sâmbătă, 19 noiembrie, formația Kelekótya va oferi un concert pentru copii de la ora 15:00, în Sala Oglinzilor, iar seara, de la ora 19:00 va concerta formația Kávészünet din Ungaria. Distracția nu se oprește pentru că de la ora 21:00 publicul are ocazia să deguste specialități de pălincă ale Distileriei Szicsek. În ultima zi a festivalului, duminică, 20 noiembrie, iubitorii de muzică sunt invitați la un concert susținut de Five Live Acappella din Ungaria, de la ora 11:00, în Galeria Bisericii Reformate. De la ora 12:30, Zsuzsanna Gyulai & Trio Strofa vor interpreta ”Lumea îngheață în mine” la Biserica romano-catolică Sfânta Treime. Concertul care trage cortina peste cea de-a 17-a ediție a festivalului Ars HUNGARICA e un recital cameral extraordinar susținut de pianista Krisztina Fejes și flautista Eszter Illés, în Sala Oglinzilor, de la ora 17:00.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută