Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/11/2022
Artă & Cultură

Ansambluri emblemă ale folclorului nostru vin la Festivalul ”Ioan Macrea” de la Sibiu, în perioada 23-35 noiembrie

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Ansambluri emblemă ale folclorului nostru vin la Festivalul ”Ioan Macrea” de la Sibiu, în perioada 23-35 noiembrie Share Ansambluri emblemă ale folclorului nostru vin la Festivalul ”Ioan Macrea” de la Sibiu, în perioada 23-35 noiembrie


Festivalul „Ioan Macrea” reunește la Sibiu, în perioada 23-25 noiembrie, ansambluri profesioniste, artişti din diverse vetre folclorice, specialiști în domeniul culturii și, desigur, mii de iubitori ai cântecului și jocului popular românesc, transmite Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul-Junii” Sibiu. Biletele pentru cea de-a XXIV-a ediție a Festivalului Național de Folclor „Ioan Macrea ”se pun în vânzare la Centrul Cultural „Ion Besoiu” din Sibiu, de joi.

”Ne dorim ca acest festival să fie o sărbătoare a dansului popular românesc, în compania ansamblurilor folclorice și a interpreților de prestigiu din România. Și pentru că de fiecare dată încercăm să promovăm concepte artistice noi, anul acesta venim cu provocarea de a petrece, așa cum se petrecea odinioară la hanuri. Suntem convinși că publicul nostru, un bun cunoscător al tradițiilor românești, va primi cu drag provocarea noastră”, a declarat Silvia Macrea, managerul CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu.

Vor face ”o veritabilă demonstrație de măiestrie coregrafică”, alături de soliști de prim rang” care invită ”într-o călătorie muzicală prin marile zone etnofolclorice ale țării”, Ansamblul Folcloric Național „Transilvania” – Baia Mare, Ansamblul Folcloric „Maria Tănase” – Craiova, Ansamblul Artistic Profesionist „Constantin Arvinte” – Iași, Ansamblul Profesionist „Banatul” – Timișoara, Ansamblul Artistic Profesionist „Mureșul” – Tg. Mureș, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” – Tg. Jiu, Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul- Junii Sibiului”, Ansamblul Folcloric „Ceata Junilor” și Ansamblul Folcloric „Veteranii Junii Sibiului”.

Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” deschide festivalul cu o producție specială: spectacolul de teatru muzical coregrafic „La Hanul lui Ghiță”.

Junii Sibiului, Ceata Junilor și soliști din diferite zone ale țării ne invită în lumea de poveste a unui han din Transilvania. Scenariul şi coregrafia sunt semnate de Silvia Macrea și Theodor Vasilescu; asistent coregraf: Alesea Sas. Textul poetic a fost realizat de arh. Constantin Dobrescu. Conducerea muzicală este asigurată de Gabriel Popescu, iar ilustrația muzicală – de Ovidiu Mărginean. Scenografia este realizată de Alin Gavrilă, iar regia spectacolului este semnată de Silvia Macrea și Theodor Vasilescu.

Spectacolele din festival sunt prezentate de Iuliana Tudor.

Accesul se face pe bază de bilete, ce pot fi achiziționate de la Centrul Cultural „Ion Besoiu” din Sibiu, începând de joi, 10 noiembrie a.c., la preţul de 40 lei.

Programul casieriei este următorul: marţi-vineri între orele 14.00 – 21.00, sâmbătă şi duminică, între orele 11.00-21.00. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducere.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.