Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 09/11/2022
Artă & Cultură / Art Expo

ART EXPO | Recomandări @ DOI JOI

Ioan Big De Ioan Big
Comentarii ART EXPO | Recomandări @ DOI JOI Share ART EXPO | Recomandări @ DOI JOI
DOI JOI


DOI JOI, proiect colaborativ dedicat scenei de artă din București, construieşte un dialog în cadrul comunității locale, celebrând totodată creativitatea din mijlocul ei, prin vernisaje, performance-uri, artist talks, proiecții, tururi ghidate sau prin facilitarea întâlnirii cu artiștii. În cea de-a doua joi a fiecărei luni, galeriile de artă și spațiile alternative afiliate bucureştene ‘coexistă’ pentru a contura programul unui itinerariu de artă after-work. Pentru a ilustra varietatea ofertei culturale şi artistice a proiectului, din programul DOI JOI din 10 noiembrie am selectat trei repere evenimenţiale diferite ca tipologie.

ART EXPO | Recomandări @ DOI JOI

ART EXPO | Recomandări @ DOI JOI

ART EXPO | Recomandări @ DOI JOI

GALERIA POSIBILĂ (Str. Popa Petre 6)

Expoziție: SOUNDS LIKE A BOOK. THREADS. [10 – 19 noiembrie]

Eveniment: Vernisaj

Expoziția „Threads” prezintă lucrările artistice a 10 artiste și artiști care au participat în august  la rezidența Sounds Like a Book V în satul Șona, județul Brașov, care a urmărit lucrul cu două medii artistice alternative – sunet și carte. Într-o ordine senzorială mai puțin obișnuită, ascultarea a precedat vizualizarea, ambele, însă, orientate asupra legăturilor dintre noi și spații, dintre noi și locuri. Plimbarea și povestirea au fost, inițial, instrumente de cunoaștere ale unor zone, locuri, forme de relief din sat și din apropierea lui. Ulterior, au devenit mijloace pentru a reflecta asupra modului fizic și afectiv în care suntem într-un loc alături de alte prezențe umane și non-umane. Artiste și artiști: Anca Dima, Vitaly Yankovy, Alina Ion, Edén Barrena, Nadine Weber, Alexandru Mihai Budeș, Matei Monoranu, Miruna Radovici, Roxana Morar, Guillaume Bihan.

ART EXPO | Recomandări @ DOI JOI
<ART EXPO | Recomandări @ DOI JOI
ART EXPO | Recomandări @ DOI JOI

THE H GALLERY (Calea Victoriei 109)

Expoziție: RETRACING IDENTITY | RADU BĂIEŞ  [08 septembrie – 10 noiembrie]

Eveniment: Finisaj

“Reconstruind Identitatea” reprezintă alegerea lui Radu Băieș de a surprinde atât acest moment de cumpănă în care are loc fractura identității, cât și regăsirea care urmează după. Rezultatul răzbate din sfera personală către cea a experiențelor generale, cărora fiecare privitor le adaugă sensuri diferite, identificându-le prin prisma propriilor experiențe. Tot acest proces de translație de la personal la general este declanșat și desfășurat prin abilitatea umană de a percepe și de a crea simboluri, iar natura intrinsec simbolică și spirituală a lucrărilor se face resimțită prin anumite elemente a căror recurență nu este întâmplătoare.

ART EXPO | Recomandări @ DOI JOI

ART EXPO | Recomandări @ DOI JOI

ART EXPO | Recomandări @ DOI JOI

2/3 GALERIA (Calea Giuleşti 14, etaj 3)

Expoziție: O COPIE MECANICĂ [3 noiembrie – 4 decembrie]

Eveniment: Vernisaj+Party

Fotograful Răzvan Neagoe expune în perioada 3-12 noiembrie în cadrul expoziției în rezidență O copie mecanică, a cărei scop îl constituie conturarea unor practici artistice diferențiate și delimitarea unor procese de creație distincte realizate de către artiștii participanți. Vor urma Vlad Albu (13-23 noiembrie) și Sabina Suru (24 noiembrie-4 decembrie). Astfel, galeria se va transforma într-o cameră fotografică și va funcționa, concomitent, atât ca spațiu expozițional cât și ca atelier de creație, artiștii în rezidență fiind invitați să realizeze lucrări artistice în relație cu spațiul 2/3 galeria, deschis publicului astfel încât orice intervenție artistică va avea și o latură performativă și participativă. Expoziția „O copie mecanică” își propune să chestioneze concepte legate de mecanizarea procesului fotografic vrând să exploreze idei legate de unicitate, original și copie, cât și despre mistificările imaginii fotografice.

Recomandări de IOAN BIG

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.