Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/11/2022
Muzică Evenimente

South-London hip-hop cu Wu-Lu, în premieră la București

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii South-London hip-hop cu Wu-Lu, în premieră la București Share South-London hip-hop cu Wu-Lu, în premieră la București
Wu-Lu


Control Club | South-London hip-hop cu Wu-Lu, în premieră la București – 11 noiembrie 2022

Una dintre cele mai interesante apariții pe scena alternative hip-hop, artistul londonez Wu-Lu concertează în premieră la București, alături de trupa sa, vineri, 11 noiembrie, după ora 20:00, la Control Club. Concertul face parte dintr-un turneu european pentru promovarea albumului de debut, LOGGERHEAD, lansat în vara acestui an.

Încă dinaintea albumului de debut, LOGGERHEAD (Warp Records, 2022) sud-londonezul Wu-Lu fascinează prin sound-ul său, o combinație inedită de hip-hop, war dubs, lo-fi punk și skate-park screamo. Influențele sale variază de la Factory Records în perioada optzecistă, la DJ Shadow sau Slipknot din anii ’90. 

Artistul, al cărui nume real este Miles Romans-Hopcraft, mărturisește că a crescut cu muzica grunge și cu Red Hot Chili Peppers, dar și cu grime și muzică tradițională etiopiană, într-o comunitate din Brixton. Numele său de scenă vine de la „wu-ha” – apă, în limba amhară.

Wu-Lu
Wu-Lu

„Mă bucur când oamenii mă consideră punk, dar e mai mult o chestiune de esență, nu înseamnă că muzica mea sună ca Sex Pistols. Dintotdeauna am avut o perspectivă personală și nu fac eforturi să mă aliniez la un stil anume”, spune Wu-Lu.

Recent, Wu-Lu și-a făcut debutul TV cu un live în emisiunea Later with Jools Holland de la BBC și a fost desemnat Best Hip Hop/Grime/Rap newcomer la UK Music Video Awards, luna trecută.

Wu-Lu, the punky lo-fi hip-hop star moving fast to transcend labels – The Guardian 

On his first album for Warp, the South London musician mixes grunge guitars with drum’n’bass breaks and claustrophobic atmospheres, seeking uneasy catharsis. – Pitchfork

LOGGERHEAD is a vivid and expressive debut – The Quietus 

Wu-Lu – Scrambled Tricks (video):

Wu-Lu live on Later with Jools Holland:

Concertul Wu-Lu de la București este organizat de Control Club cu sprijinul OneDay

Wu-Lu
Wu-Lu

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.