Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/11/2022
Muzică Evenimente

South-London hip-hop cu Wu-Lu, în premieră la București

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii South-London hip-hop cu Wu-Lu, în premieră la București Share South-London hip-hop cu Wu-Lu, în premieră la București
Wu-Lu


Control Club | South-London hip-hop cu Wu-Lu, în premieră la București – 11 noiembrie 2022

Una dintre cele mai interesante apariții pe scena alternative hip-hop, artistul londonez Wu-Lu concertează în premieră la București, alături de trupa sa, vineri, 11 noiembrie, după ora 20:00, la Control Club. Concertul face parte dintr-un turneu european pentru promovarea albumului de debut, LOGGERHEAD, lansat în vara acestui an.

Încă dinaintea albumului de debut, LOGGERHEAD (Warp Records, 2022) sud-londonezul Wu-Lu fascinează prin sound-ul său, o combinație inedită de hip-hop, war dubs, lo-fi punk și skate-park screamo. Influențele sale variază de la Factory Records în perioada optzecistă, la DJ Shadow sau Slipknot din anii ’90. 

Artistul, al cărui nume real este Miles Romans-Hopcraft, mărturisește că a crescut cu muzica grunge și cu Red Hot Chili Peppers, dar și cu grime și muzică tradițională etiopiană, într-o comunitate din Brixton. Numele său de scenă vine de la „wu-ha” – apă, în limba amhară.

Wu-Lu
Wu-Lu

„Mă bucur când oamenii mă consideră punk, dar e mai mult o chestiune de esență, nu înseamnă că muzica mea sună ca Sex Pistols. Dintotdeauna am avut o perspectivă personală și nu fac eforturi să mă aliniez la un stil anume”, spune Wu-Lu.

Recent, Wu-Lu și-a făcut debutul TV cu un live în emisiunea Later with Jools Holland de la BBC și a fost desemnat Best Hip Hop/Grime/Rap newcomer la UK Music Video Awards, luna trecută.

Wu-Lu, the punky lo-fi hip-hop star moving fast to transcend labels – The Guardian 

On his first album for Warp, the South London musician mixes grunge guitars with drum’n’bass breaks and claustrophobic atmospheres, seeking uneasy catharsis. – Pitchfork

LOGGERHEAD is a vivid and expressive debut – The Quietus 

Wu-Lu – Scrambled Tricks (video):

Wu-Lu live on Later with Jools Holland:

Concertul Wu-Lu de la București este organizat de Control Club cu sprijinul OneDay

Wu-Lu
Wu-Lu

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută