Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/10/2022
Artă & Cultură

Târgul de Crăciun din Sibiu se deschide în 11 noiembrie, fără restricții dar cu soluții pentru protejarea mediului

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Târgul de Crăciun din Sibiu se deschide în 11 noiembrie, fără restricții dar cu soluții pentru protejarea mediului Share Târgul de Crăciun din Sibiu se deschide în 11 noiembrie, fără restricții dar cu soluții pentru protejarea mediului


A 15-a ediție a Târgului de Crăciun din Sibiu are loc anul acesta între 11 noiembrie 2022 și 2 ianuarie 2023, în Piața Mare din Sibiu, fără niciun fel de restricții, după anii pandemiei. Sunt anunțate ateliere pentru copii, colțuri instagramabile, photocornere și atmosferă autentică de Crăciun.

După doi ani în care Târgul de Crăciun din Sibiu a fost nevoit să își restrângă parțial activitatea din cauza pandemiei, în această iarnă Sibiul va primi evenimentul din nou în întreaga lui splendoare și cu multe noi puncte de atracție, de la ateliere pentru copii la colțuri instagramabile, photocornere sau experiențe teatrale boutique, unde copiii vor putea asculta povești interesante. Noi vor fi și proiecțiile de pe fațadele clădirilor simbol ce formează Piața Mare, ce vor oferi o atmosferă aparte Târgului de Crăciun din Sibiu.

În 26 octombrie au început și înscrierile la Atelierul lui Moș Crăciun, iar în primele 24 de ore s-au ocupat peste 80% dintre locurile disponibile destinate grupelor organizate de către școli și grădinițe.

Pentru cei care doresc să se înscrie la activitățile din atelier, locurile rămase disponibile pot fi verificate la această adresă: https://targuldecraciun.ro/atelierul-lui-mos-craciun/.

Înscrierile pentru expozanții ce vor da culoare ediției din acest an a Târgului au început mult, mult mai devreme, încă din luna mai, iar cei care vor participa au trecut printr-un riguros proces de selecție. Astfel, toți au avut timpul necesar pentru a se pregăti temeinic pentru ediția din acest an și pentru a oferi o paletă cât mai largă și interesantă de produse. În total, la ediția din acest an vor participa 110 expozanți care provin din 20 de județe ale țării.

„Pentru că problemele de mediu ne privesc pe toți, organizatorii Târgului de Crăciun din Sibiu au aprofundat soluții pentru protejarea mediului. Instalațiile de iluminat sunt construite cu becuri economice, iar programul de iluminat va fi adaptat la nivelul de lumină, astfel încât beculețele să se aprindă doar în momentul în care chiar are sens. La fel, toate ambalajele de unică folosință utilizate de cei care oferă produse alimentare sau băuturi sunt biodegradabile, pentru un impact minim al deșeurilor asupra mediului”, au transmis organizatorii.

„Așteptăm de prea mult timp momentul în care putem organiza Târgul de Crăciun din Sibiu fără niciun fel de restricții și ne-am pregătit intens pentru a depăși edițiile anterioare pandemiei ca dimensiuni, ca număr de expozanți, ca puncte de atracție pentru vizitatori și, cel mai important, ca atmosferă. Crăciunul este cea mai importantă sărbătoare pentru români, iar la Sibiu vrem să o sărbătorim cu tot fastul. Vă așteptăm pe toți la Târg!”, spune Andrei Drăgan Răduleț, organizatorul Târgului de Crăciun din Sibiu.

Târgul de Crăciun din Sibiu este cel mai longeviv eveniment de profil din țară. Inițiat în anul 2007, an în care Sibiul deținea titlul de Capitală Culturală Europeană, Târgul din Sibiu a ajuns cunoscut la nivelul întregii țări pentru amploarea și tradiția creată.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută