Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/10/2022
Artă & Cultură

Muzeul Național Brukenthal a reintrat în Rețeaua Națională a Muzeelor din România

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Muzeul Național Brukenthal a reintrat în Rețeaua Națională a Muzeelor din România Share Muzeul Național Brukenthal a reintrat în Rețeaua Națională a Muzeelor din România


Muzeul Național „Brukenthal” a reintrat, de curând, în Rețeaua Națională a Muzeelor din România, condusă de Ciprian Ștefan, care este și directorul Muzeului ASTRA.

Muzeul Național „Brukenthal” a fost deschis spre vizitare în anul 1817, fiind cel mai vechi muzeu din România și una dintre primele instituții de gen înființate în Europa.

Baronul Samuel von Brukenthal (1721-1803) a fost singurul exponent al comunităţii săseşti transilvănene căruia i s-au atribuit importante funcţii publice în cadrul statului austriac condus de împărăteasa Maria Theresa(1717 – 1780), cea dintâi funcţie ocupată fiind aceea de cancelar aulic al Transilvaniei.

„Mulțumim domnului președinte Ciprian Anghel Ștefan și Consiliului Director pentru aprobarea revenirii Muzeului în cadrul RNMR, rețea instituțională care urmãreşte sã sprijine şi sã dezvolte viaţa muzeelor, orientându-şi activitãţile asupra patrimoniului cultural, turismului cultural şi pregãtirii profesionale în sector”, au transmis reprezentanții Muzeului „Brukenthal”.

Rețeaua Națională a Muzeelor din România (RNMR) este cea mai mare organizație profesională dedicată muzeelor, cu peste 70 membri instituționali și membri individuali.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută