Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/10/2022
Artă & Cultură / Carte

Eveniment editorial Litera, la București: lansarea cărții „Ultimul an cu Ceaușescu”, de Daniela Rațiu

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Eveniment editorial Litera, la București: lansarea cărții „Ultimul an cu Ceaușescu”, de Daniela Rațiu Share Eveniment editorial Litera, la București: lansarea cărții „Ultimul an cu Ceaușescu”, de Daniela Rațiu
Ultimul an cu Ceausescu


Cartea „Ultimul an cu Ceaușescu” de Daniela Rațiu, va fi lansată joi, 20 octombrie, la București. O carte care invită cititorul într-o călătorie de vindecare și asumare. O scriere uniformă, despre anotimpuri și memoriile copilăriei care ne marchează.

Cititorii, sunt invitați la Librăria Humanitas Lipscani 42, ora 18:30, pentru o discuție pe marginea cărții. Invitați evenimentului sunt: Carmen Lidia Vidu, Daniel Șandru și Cristian Fulaș. Mai multe detalii: pe pagina de facebook a evenimentului.

Ultimul an cu ceausescu

Despre „Ultimul an cu Ceaușescu”

Cartea „Ultimul an cu Ceaușescu” este una dintre cele mai noi apariții ale Colecției Biblioteca de Proză Contemporană, Editura Litera. În ultimul an al erei ceaușiste, românii așteptau „să se întâmple ceva”, în vreme ce Europa de Est era cutremurată de căderea Zidului Berlinului. Pe acest fundal, romanul urmărește viața unei familii care trăiește experiențele traumatizante ale totalitarismului, aflat la final.

„Daniela Rațiu ne invită într-o călătorie de vindecare, de asumare, fără ranchiună. Începe iarna și se termină iarna. Totul durează un an, dar la fel arătau aproape toți anii, toate viețile. Totul era o uniformă. Și-n uniforma asta are loc un spectacol al detaliilor. Peste ani, aș vrea să recitesc romanul și să mi se pară totul o distopie bine scrisă și atât.“, Carmen Lidia Vidu.

Despre Daniela Rațiu
Daniela Rațiu este jurnalistă cu studii de Drept și a intrat în peisajul literar cu poezie și proză. A publicat volumele de versuri Ciorap cu firul dus (2000), Staniol (2018) și Anestezia. Un singur poem (2022), romanele Ochelari de damă (2005) și In Vitro (2007) și volumul de teatru Măcelarul îi citea pe ruși (2016). Este coautoare a scenariului Pauker, aflat, în 2015, printre textele finaliste la concursul HBO de scenarii.

Editura Litera are o tradiție de 33 de ani în editarea de carte. Ani în care, cu tenacitate, cu pasiune, cu profesionalism, cu reușite majore, a editat 9000 de titluri, într-un tiraj total de peste 50 de milioane de exemplare. Acoperind practic toate domeniile de ficțiune și nonficțiune, Litera a reușit să se impună prin calitatea catalogului editorial, devenind unul dintre cei mai importanți actori de pe piața de carte din România.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.