Rezumat
BucurEȘTI aLIVE – Recomandări de evenimente în București – perioada 17-23 octombrie 2022Luna Amară – Quantic10 ANI MAI TÂRZIU – Teatrul GodotPolitical Correctness – Teatrul În Culise(D)efectul Placebo – Teatrul Național București
BucurEȘTI aLIVE – Recomandări de evenimente în București – perioada 17-23 octombrie 2022
Luna Amară – Quantic
BucurEȘTI aLIVE | Joi, 20 octombrie, de la 19:00, în Quantic, Luna Amară lansează single-ul Ne iubim mai mult când dormim. Bilete: AICI.
Luna Amară are peste 20 de ani de activitate muzicală pe scena rockului alternativ românesc. Au urcat pe aceeași scenă împreună cu Deftones, Him, Rammastein, Iggy Pop și Amorphis, au fost premiați la METALHEAD Awards pentru “Live la Conti” (Best Romanian alternative Release).
Una dintre trupele emblemă ale României cu puternice influențe din spectrul rockului metalic și progresiv, Luna Amară a adăugat o tonalitate aparte muzicii sale incluzând trompeta ca element definitoriu stilului. Versurile lor sunt profunde, au un mesaj puternic ce denotă implicarea socială, un soi de atitudine de protest împotriva nedreptăților politice.
10 ANI MAI TÂRZIU – Teatrul Godot
BucurEȘTI aLIVE | Sâmbătă, 22 octombrie, de la ora 20:00, la Teatrul Godot vedem ce se întâmplă… 10 ANI MAI TÂRZIU. Bilete: AICI.
10 ANI MAI TÂRZIU are la bază piesa Tape de Stephen Belber, o radiografie a modului de gândire, a felului în care oamenii își înțeleg propriile acțiuni și își justifică propriile decizii. Este despre adevăr, un adevăr care niciodată nu va putea fi perceput în întregime, atât timp cât există mai multe realități ce se întâmplă simultan, un adevăr incert cu multe fațete, unilateral și ambiguu.
Ceea ce experimentăm nu este neapărat ceea ce se întâmplă, ceea ce pare a fi ceva devine altceva, iar memoria, ce poate modifica realitatea și participarea afectivă joacă un rol crucial.
Political Correctness – Teatrul În Culise
BucurEȘTI aLIVE | Sâmbătă, 22 octombrie, de la ora 16:00, la Teatrul În Culise, dezbatem unul dintre cele mai controversate subiecte ale momentului, Political Correctness. Bilete: AICI.
„Sperăm ca acest spectacol să nu fie interzis.”
Acțiunea ne plasează într-un viitor care pare din ce în ce mai apropiat de momentul prezent, în care multe dintre expresiile uzuale au fost interzise, fiind clasificate drept incorecte politic, iar mediul privat, dar și mediul online sunt controlate și corectate. O viață fără umor și bucurie, o viață într-un glob de cristal, așa cum trăiește Madame Diamandesco, o cetățeană nonconformistă a noii societăți Political Correctness, pusă sub acuzare că a folosit din nou unul dintre „acele cuvinte” care nu se rostesc cu voce tare. Dar dacă sunt rostite doar în gând?
O comedie usturătoare și acidă, cu o puternică amprentă socială care chestionează felul în care ne raportăm la corectitudine. Ce înseamnă pentru fiecare să fii corect? Ce efecte are neutralitatea? Avem control asupra părerilor generate impulsiv în situații relevante? Corectitudinea politică este un instrument folosit pentru respectarea drepturilor umane și evitarea discriminării, dar ce se intâmplă când ne îngrădește libertatea și se opune unor nevoi perfect umane?
(D)efectul Placebo – Teatrul Național București
BucurEȘTI aLIVE | Duminică, 23 octombrie, de la 20:00, la TNB se joacă (D)efectul Placebo. Bilete: AICI.
Prezentat drept un spectacol cu efect terapeutic garantat, (D)efectul Placebo vorbește despre efectele și defectele tehnologizării, ale însingurării și ale relațiilor virtuale, ale conexiunilor create în mod artificial. Este despre ceea ce viața reală are de oferit, dar nu poți primi dacă nu ești conștient.
“(D)efectul Placebo împleteşte trei poveşti ale unor oameni aparent normali într-o societate anormală, care obligă din ce în ce mai activ individul secolului 21 să devină artificial, dependent şi singur, fără voia lui, cu o mare şi surprinzătoare lipsă de discernământ.
Pe cât de fabuloasă este evoluţia tehnologică din ultimele decenii, pe atât de lipsiţi de esenţă devenim fără voia noastră, îndepărtându-ne astfel de spiritul şi calităţile umane. Gândurile şi viaţa noastră <<galopează pe fibra optică>> şi tot universul nostru devine parcă din ce în ce mai nociv şi dăunător, ajungând să ne trimitem sentimentele pe mail.” – Ștefan Lupu, coregraf.
Recomandări de DELIA MITRACHE