Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/10/2022
Lifestyle

Marşul caritabil şi de conştientizare PINK RIDE

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Marşul caritabil şi de conştientizare PINK RIDE Share Marşul caritabil şi de conştientizare PINK RIDE
pink ride


Asociaţia Femeilor Motocicliste din România, divizia din România a Women International Motorcycle Association (WIMA), alături de Vespa Club Bucureşti, organizează duminică, 23 octombrie, în Capitală, marşul anual caritabil şi de conştientizare Pink Ride marcând astfel, pentru a doua oară consecutiv, Luna Internaţională a Conştientizării Cancerului Mamar.

 

Marşul Pink Ride, la care vor participa motocicliste şi scuteriste din România, îşi propune creşterea nivelului de conştientizare asupra cancerului de sân – cel mai frecvent dintre toate tipurile de cancer la femei și principala cauză de deces prin cancer la femeile din Europa, potrivit Societății Europene de Oncologie Medicală.

 

Prin această acţiune caritabilă şi de conştientizare se doreşte scoaterea în evidenţă a importanţei depistării precoce a cancerului de sân, dar şi a susţinerii femeilor care au primit acest diagnostic şi a apropiaţilor acestora, care au nevoie la rândul lor de resurse pentru a le putea fi alături.

Marşul caritabil şi de conştientizare PINK RIDE Marşul caritabil şi de conştientizare PINK RIDE

Startul marşului Pink Ride, desfăşurat cu susţinerea Brigăzii Rutiere Bucureşti, se va da duminică, 23 octombrie, la ora 12:30, la Fântâna Mioriţa. Marşul se va desfăşura pe următorul traseu:  platoul din faţa Gării Băneasa (fântâna Mioriţa) – Piaţa Presei – Arcul de Triumf – Bd. Kiseleff – Piaţa Victoriei – Calea Victoriei – Splaiul Unirii – Piaţa Unirii – Piaţa Universităţii – Piaţa Romană – Bd. Aviatorilor – Piaţa Charles de Gaulle – Piaţa Presei Libere – Gara Băneasa.

 

În cadrul campaniei #PinkRide 2022 sunt strânse fonduri care vor ajunge, ca şi anul trecut, la Asociația R.O.Z., ce ajută pacientele care suferă de cancer mamar și pe familiile lor să treacă prin această experiență cu „Răbdare, Optimism și Zâmbet”.

 

„Comunitatea noastră feminină are o energie pozitivă pe care ne dorim să o canalizăm în cât mai multe proiecte de suflet. Luna conștientizării cancerului de sân nu poate să fie decât de suflet pentru că este despre a ne fi bine nouă, femeilor, şi implicit celor dragi. Sperăm să ni se alăture în această inițiativă toți cei care ne iubesc şi ne vor sănătoase, dar şi cei care înțeleg cât este de important să știm cum să ne purtăm de grijă”, a declarat Mihaela Hodivoianu, preşedinta Asociaţiei Femeilor Motocicliste din România.

 

Aproximativ una din opt femei este afectată de cancer la sân în Europa, unde în fiecare an circa 500.000 de femei sunt diagnosticate cu această boală, conform www.thinkpinkeurope.org. De asemenea, aproximativ 130.000 de femei din Europa mor anual din cauza acestei maladii care, însă, nu afectează exclusiv femeile. În România, aproape 6.000 de cazuri noi de cancer de sân sunt diagnosticate anual, conform https://canceruldesan.ro multe dintre ele ajungând la medic destul de târziu. Prin măsuri de prevenire şi susţinere, însă, şansele de supravieţuire cresc.

 

Asociaţia Femeilor Motocicliste este divizia din România a Women International Motorcycle Association (WIMA), o asociație internațională de femei motocicliste, fondată în anii ’50, prezentă în aproape 40 de țări, pe 6 continente.

Link-uri utile:

https://wimaromania.com/ride-pink-octombrie-luna-cancerului-la-san/

https://www.facebook.com/WIMARomania

 

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută