Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/10/2022
Viața Orașului / CityZen

”ARIA Păltiniș” de Radu Scutea

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii ”ARIA Păltiniș” de Radu Scutea Share ”ARIA Păltiniș” de Radu Scutea


Aria alpina Paltinis, Aria ozonificata Paltinis, Aria schiabila Paltinis, Aria sportiva Paltinis, Aria culturala Paltinis! Asocierile pot continua, pentru ca descriu o realitate bogata in continut, in investitii si in orizonturi, cumva la inceput anevoios de drum, dupa o istorie cu adevarat glorioasa. Istoria incepe in 1894, cand Societatea Carpatină Ardeleană a Turiştilor (Siebenbürgischer Karpathenverein, abreviat SKV), o organizaţie înfiinţată în 1880 de un grup de saşi din Sibiu, pune bazele Hohe Rihne, vechea denumire a statiunii aflata la 1442 metri altitudine.. Au gasit acolo, “la inaltime”, in pragul golului alpin, o padure seculara de conifere, un aer puternic ozonificat, peisaje uimitoare si solutii curative pentru tot felul de afectiuni, in principal bronho-pulmonare. Si au transformat locul, in mod organizat si foarte practic, intr-un complex de sanatate si relaxare, racordat la o retea de poteci montane marcate si intretinute permanent. Sa te tot plimbi, sa respiri, sa privesti natura si sa reflectezi!

Hohe Rihne/Paltinis a devenit destul de repede cunoscut in Ardeal si dincolo de granite, s-a dezvoltat, au aparut primele partii de schi, un centru de sanatate spirituala, Schitul Paltinis, si un renume european.

Aceleasi caracteristici, atractii si beneficii definesc, dupa 128 de ani, Paltinisul si sunt interpretate intr-o abordare privata, mai putin integrata si coordonata decat in trecut, dar extrem de vie.

Aria Paltinis, Arena Platos, alaturi de alte investitii private bine orientate, sustinute de o filozofie de afaceri in interes comunitar, sunt astazi micile punti care leaga prezentul de  trecutul glorios al statiunii si il proiecteaza in viitor.

 

Rubrică susținută de

”ARIA sportului și a sănătății” de Radu Scutea

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută