Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/10/2022
Artă & Cultură

Întâlnire cu artistul german Harry Hachmeister la Centrul de Interes

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Întâlnire cu artistul german Harry Hachmeister la Centrul de Interes Share Întâlnire cu artistul german Harry Hachmeister la Centrul de Interes


Inaugurarea noului sezon expozițional de la Centrul de Interes continuă în data de 14 octombrie, de la ora 18:00, în Sala ATRIUM, cu un artist-talk care facilitează accesul publicului clujean la creația artistului Harry Hachmeister. Întâlnirea va fi moderată de artistul Alex Mirutziu care e și curatorul primei expoziții personale a artistului german în România, ”Everything under control” – un proiect SPAȚIU INTACT, care face parte din sezonul expozițional de toamnă 2022 de la Centrul de Interes. Intrarea este liberă!

După aproape 20 de ani de la prima lor colaborare, Harry Hachmeister și Alex Mirutziu vor puncta în cadrul întâlnirii teme și subiecte de interes care se regăsesc și în expoziția ”Everything under control” de la SPAȚIU INTACT, precum interesul artistic pentru corp, identitate de gen, fluiditatea de gen, intimitate, vulnerabilitate și modul în care artistul juxtapune aceste concepte, cu subtilitate și umor, în medii diverse și voit amestecate, de la fotografie, pictură și desen până la ceramică, sculptură și instalație. Când se referă la creația sa artistică, Harry Hachmeister declară ”Sunt inspirat de ceea ce cunosc (eu ȋnsumi), de ceea ce mă tulbură”. Alex Mirutziu descrie opera artistului ca fiind ”echivalentul unui dans pe o frânghie între două stânci”. La finalul conversației, artistul și curatorul expoziției vor răspunde la întrebările publicului.

Harry Hachmeister, născut în 1979 în Leipzig și stabilit la Berlin, este deținătorul premiului Marion-Ermer, bursier printre altele al Kulturstiftung des Freistaates Sachsen (2020), HBK Braunschweig (2018), Pollock-Krasner-Foundation New York (2014). A expus la Museum für Photographie Braunschweig, Museo de Arte Contemporáneo, Santiago de Chile, Schwules Museum Berlin şi, cel mai recent, la Museum der bildenden Künste Leipzig un proiect monumental cu titlul ”Von Disko zu Disko”.

Programul sezonului expozițional de toamnă 2022 de la Centrul de Interes mai include expoziția ”Ri’fuʤo”  a artistei Linda Carrara de la spațiul Friche și expoziția ”Save Point” a artistului Mirko Canesi de la spațiul Focus, ambele curatoriate de Emmanuel Lambion și expoziția ”Standing Point” de la Camera care îi aduce față în față pe artiștii Răzvan Neagoe și Irina Dumitrașcu – Măgurean. Noile expoziții vor putea fi vizitate pȃnă ȋn 30 noiembrie, de marți pȃnă sȃmbătă, ȋntre orele 16:00 – 19:00. Centrul de Interes se află pe strada Fabricii de Chibrituri 9A.

Mai multe informații pe www.facebook.com/centruldeinteres și www.centruldeinteres.art.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.