Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/10/2022
Lifestyle

Tururi ghidate „Grădinile comunitare din Drumul Taberei”

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Tururi ghidate „Grădinile comunitare din Drumul Taberei” Share Tururi ghidate „Grădinile comunitare din Drumul Taberei”


Tururi ghidate „Grădinile comunitare din Drumul Taberei”

Duminică 9 octombrie // Sâmbătă 15 octombrie – Cartier Drumul Taberei – Metrou Romancierilor

Cum se manifestă grija locuitorilor din cartierul Drumul Taberei față de spațiile din jurul blocului? Cine sunt oamenii care se implică, cu ce mijloace și care sunt rezultatele? Care sunt relațiile dintre vecinii-grădinari, grădinile de bloc, comunitate și cartier?

Fie că locuiești sau nu în Drumul Taberei, fie că ești pasionat de grădinărit, ai grijă de pisicile comunitare sau îți plimbi câinele, cu siguranță ai interacționat măcar o dată cu grădina din jurul blocului.

Alături de cercetătorii Alex Axinte (drd. Sheffield School of Architecture,), Carmen Rafanell (drd. École des hautes études en sciences sociales) și Bogdan Iancu (SNSPA, MȚR), ISCOADA vă invită la pas prin cartierul Drumul Taberei să descoperim împreună universul grădinilor de bloc cu plante care mai de care, amenajări pentru pisici, căsuțe pentru păsări, pitici de grădină, obiecte personale, și chiar răsaduri de roșii – toate sub privirea atentă a celor care le îngrijesc.

Vă așteptăm la tururile ghidate ce vor avea loc duminică 9 octombrie, orele 11.00 – 12.30, cu Alex Axinte (arhitect), Bogdan Iancu (antropolog) și Ioana Tudora (arhitectă) și sâmbătă 15 octombrie, orele 17.00 – 18.30, cu Alex Axinte (arhitect).

Participarea este gratuită, invitația se adresează tuturor categoriilor de vârstă iar evenimentul Grădinile comunitare – Facebook poate fi accesat aici.

Grădinile comunitare

Design afiș Grădinile comunitare: Atelier Fain

Imagine: Laura-Maria Ilie
Proiect realizat cu sprijin de la bugetul local al Sectorului 6 al Municipiului Bucureşti în cadrul Programului CULTURA 2022. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare CULTURA 2022 puteți accesa www.primarie6.ro.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.