Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/09/2022
Artă & Cultură

Madama Butterfly

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Madama Butterfly Share Madama Butterfly
Madama Butterfly


Sâmbătă, 1 octombrie 2022, de la ora 18.30, în Sala Operei Brașov, vă așteptăm la spectacolul cu opera „Madama Butterfly” de G. Puccini, spectacol ce a avut premiera aici, acum zece ani, dar care nu s-a mai jucat, din cauza pandemiei, de trei ani și jumătate! „Madama Butterfly” este o capodoperă ce impresionează de fiecare dată publicul, atât prin frumuseţea şi dramatismul muzicii, cât şi prin subiect.

Acțiunea are loc la începutul secolului al XX-lea în Japonia, lângă portul Nagasaki. Diferenţa de mentalitate poate crea erori şi conflicte majore, atunci când aspectele fundamentale ale vieţii – dragostea, loialitatea, prietenia – nu sunt prețuite. Americanul F.B. Pinkerton nu ia nici o clipă în serios nunta pe care o organizează în Japonia cu micuţa Butterfly, care este de o nobleţe sufletească şi o gingăşie cu totul specială. Butterfly îl aşteaptă timp de trei ani, alături de copilul său, fruct al dragostei pentru Pinkerton. Acesta se reîntoarce doar pentru a lua copilul, pe care doreşte să-l crească în America. Pentru Butterfly viaţa nu mai are nici un sens.

Emoţionanta creaţie a lui Puccini, reprezentată la Opera Braşov, îl va avea la pupitrul dirijoral pe maestrul Tiberiu Soare (invitat). Tiberiu Soare este un colaborator apropiat al Operei Brașov, conducerea sa muzicală fiind deosebit de apreciată în spectacole cu opere ca „Il Trovatore” și „Rigoletto” de G. Verdi sau „Il Trittico” de G. Puccini. În prezent, este dirijor al Operei Naționale București. De asemenea, este conf. univ. dr. al Universității Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compoziție, Muzicologie și Pedagogie Muzicală, în cadrul departamentului Dirijat, Muzică Religioasă și Instrumente Complementare.

Pe 11 septembrie 2010, Tiberiu Soare a fost invitat să dirijeze primul său concert la pupitrul London Philharmonic Orchestra, alături de soprana Angela Gheorghiu. A urmat o serie de apariții alături de Suedwestfallischen Philarmonie în sala Filarmonicii din Essen (Germania) și Filarmonica „George Enescu” la Muscat, capitala Sultanatului Oman. A fost invitat să dirijeze la Salle Pleyel (Paris) un concert cu Orchestre National de l’Ile de France. A mai susținut concerte la pupitrul Royal Philharmonic Orchestra (pe scena Royal Festival Hall din Londra), Rheinpfalz Philharmonie Orchester (Festpielhaus Baden-Baden), Radio Symphony Praga (Sala Rudolfinum), Volksoper Viena (Stephanien Saal, Graz), Filarmonica din Atena (Sala Megaron), Kammer Ensemble N (Stockholm), Filarmonica din Sofia (Bulgaria), Orchestra de Camera Musica Vitae din Suedia, Orchestre Suisse-Romande (Geneva), precum și Sudwest Rundfunk Orchestra (Théâtre des Champs-Élysées din Paris și Concertgebouw din Amsterdam).

În distribuția spectatocului de sâmbătă, îi veți putea vedea pe artiștii: Cio-Cio-San (Madama Butterfly) – Anda Pop, B.F. Pinkerton – Liviu Iftene, Suzuki – Asineta Răducan, Kate Pinkerton – Sonia Hazarian, Sharpless – Valentin Marele, Goro – Claudiu Bugnar (debut), Yamadori – Daniel Vâlcoci (debut), Bonzo – Ștefan Schuller (debut), Comisarul imperial – Lorand Cristian, Ofițerul stării civile – Paul Tomescu, Yakuside – Valer Lucaciu, Mama lui Cio-Cio-San – Rodica Iuga, La Zia – Ibolya Kosa, La Cugina – Mădălina Lucaciu, Servitori – Lucian Burlacu, Marius Tămășanu, Copilul – Anastasia Stîrlea.

Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. Regia artistică poartă semnătura Andei Tabacaru, cea care a reușit să folosească în această montare cunoștințele acumulate în timpul șederilor sale în Japonia și să surprindă și să redea diferenţa dintre două mentalităţi total opuse, două civilizaţii, una multimilenară, cea japoneză, şi una foarte tânără, cea americană – care înţeleg evenimentele fundamentale ale vieţii, cum ar fi dragostea, căsătoria şi familia într-un mod cu totul diferit.

 

Scenografia: Rodica Garștea

Dirijor cor: Dragoș-Mihai Cohal

Mișcare scenică: NerminaDamian

Asistent regie: Nicoleta Chirilă

Asistent mișcare scenică: Ramona Mezei

Regie scenă: Dan Antipa

 

Spectacolul durează două ore și 5 minute, la care se adaugă două pauze.

Detalii aici

Preț bilete: 50 lei (sală + lojă); 30 lei (balcon lateral) – Pentru acest eveniment, nu mai sunt bilete disponibile!
Biletele se vând atât online aici , cât și la sediul Operei Brașov din str. Bisericii Române nr. 51.

Program Casierie: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile).

Informații se pot obține la telefon: 0268-419380.

În stagiunea 2022 – 2023, accesul copiilor la spectacolele de operă și operetă este permis începând cu vârsta de 7 ani!

Evenimente desfășurate cu sprijinul Municipiului Brașov.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută