Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/09/2022
Artă & Cultură / Performing arts

Corul Madrigal anunță premiera unui nou proiect muzical SALVE REGINA

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Corul Madrigal anunță premiera unui nou proiect muzical SALVE REGINA Share Corul Madrigal anunță premiera unui nou proiect muzical SALVE REGINA


Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” anunță premiera Concertului Extraordinar „Salve Regina”, organizat pe 8 octombrie 2022, de la ora 20:00, la Catedrala Sf. Iosif din București. Evenimentul va fi dirijat Alexander Drčar, invitat extraordinar al Corului Madrigal la București, coordonatorul catedrei de dirijat a  Universității Mozarteum, din Salzburg.

Corul Madrigal anunță premiera unui nou proiect muzical SALVE REGINA

Concertul Extraordinar „Salve Regina” este realizat în parteneriat cu Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti și reprezintă o premieră repertorială pentru Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. 

Corul Madrigal anunță premiera unui nou proiect muzical SALVE REGINA

Programul evenimentului prezintă un periplu prin muzica sacră scrisă pentru cor în perioada Romantismului german și austriac și cuprinde o serie distinctă de lucrări din creația compozitorilor Franz Schubert, Felix Mendelssohn Bartholdy, Johannes Brahms și Anton Bruckner. Lucrările au fost special alese de Dr. Alexander Drčar, cu accent pe creații care să pună în lumină sonoritatea unică a corului, precum și spiritul sonor al romantismului, în special din sfera muzicii sacre.

Corul Madrigal anunță premiera unui nou proiect muzical SALVE REGINA

Doctor în muzică și coordonatorul Departamentului de Dirijat, Dirijat coral și Dirijat Orchestră de suflători în cadrul Universității Mozarteum din Salzburg, Alexander Drčar este unul dintre cei mai renumiți formatori europeni în arta dirijorală și o inspirație pentru noile generații de dirijori și muzicieni. 

La invitația Corului Madrigal, Dr. Alexander Drčar a coordonat pe parcursul lunilor septembrie și octombrie, la București, un program interactiv de specializare în arta dirijatului coral, desfășurat exclusiv în cadrul inițiativelor de profesionalizare derulate sistematic de Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. Astfel, în cadrul workshopurilor desfășurate la sediul Corul Madrigal, Dr. Alexander Drčar a pregătit împreună cu dirijorii Anna Ungureanu și Cezar Verlan noul repertoriu „Salve Regina”, dedicat cu precădere compozitorilor germani și austrieci de secol XIX.

Partener: Arhiepiscopia Romano-Catolică București

Parteneri media: AGERPRES, Agenția de cArte, Bookhub, Itsy Bitsy, Radio BUCUREȘTI, Radio France International România, Radio România Cultural, Radio România Muzical, RADOR, Revista Psychologies, spotmedia.ro, Zile și Nopți

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Un răspuns

  1. Aaah biletele sunt sold out! Nu am mai citit nicaieri despre premiera corului Madrigal si nu inteleg de ce nu scriu mai multi despre eveniment. De obicei aflu noutati de pe ecomunicate.ro dar uite ca despre Salve Regina doar la voi am citit. Mai sunt oameni care sunt interesati si de astfel de evenimente, nu doar de hiphop, rock si asa mai departe. Ce ma oftic ca nu mai sunt bilete!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.