Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/09/2022
Evenimente

O nouă premieră la Teatrul de Balet Sibiu cu Shakespeare, muzică rock și dans contemporan

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii O nouă premieră la Teatrul de Balet Sibiu cu Shakespeare, muzică rock și dans contemporan Share O nouă premieră la Teatrul de Balet Sibiu cu Shakespeare, muzică rock și dans contemporan


Teatrul de Balet Sibiu deschide noua stagiune cu premiera ”Romeo și Julieta. Rock Story”, care aduce pe scenă un mix inedit, o gură de aer proaspăt: celebra piesă a lui Shakespeare, dans contemporan și universul sonor inspirat din muzica și cultura rock. Trupa de balet de la Sibiu și coregraful italian Marcello Algeri lucrează la acest spectacol din primăvara acestui an, iar premiera va avea loc atât la Sibiu, cât și la Sanremo, Italia. Reprezentațiile de la Sibiu vor avea loc în zilele de 7 și 8 octombrie, de la ora 19, la Centrul Cultural ”Ion Besoiu”, iar reprezentația din Italia e programată pentru ziua de 15 octombrie, de la ora 21, la Teatrul Ariston.

 

O nouă premieră la Teatrul de Balet Sibiu cu Shakespeare, muzică rock și dans contemporan

 

Spectacolul lui Marcello Algeri de la Sibiu, care are la bază trei ingrediente – literatura clasică, muzica rock și dansul contemporan, se dorește a fi un mesaj de pace și speranță în vremurile tulburi pe care întreaga omenire le traversează deja de câțiva ani. Montarea de la Sibiu gravitează în jurul ideii de curaj, curajul cu care Romeo și Julieta ”ard până la capăt” pentru visul lor, fără nicio ezitare. În viziunea coregrafului italian, limbajul universal al artei are forța de a produce schimbări în interior, care mai apoi să se reflecte în diverse moduri în exterior. În acest fel, arta în general, dansul și baletul în particular, au puterea să facă lumea un loc mai bun.

 

O nouă premieră la Teatrul de Balet Sibiu cu Shakespeare, muzică rock și dans contemporan

 

Stagiunea va continua în luna noiembrie cu premiera de dans contemporan ”Despre noi”, realizată de Beatrice Rancea, care montează pentru prima dată un spectacol pe scena Teatrului de Balet Sibiu, alături de coregraful Dragoș Roșu. Tot în luna noiembrie publicul sibian are ocazia să-i revadă pe artiștii Polish Dance Theatre, care vor prezenta la Sibiu două noi producții de dans contemporan. Anul 2022 se va încheia la Teatrul de Balet Sibiu cu cinci reprezentații de balet clasic ale spectacolului ”Spărgătorul de nuci”, pe care le va prezenta la matineu, cu circuit închis, pentru elevii școlilor și liceelor din Sibiu.

 

Text de RĂZVAN SĂDEAN

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută