Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/09/2022
Artă & Cultură

La Piano Rocks ascultăm Coldplay, Nirvana sau Queen în interpretări inedite

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii La Piano Rocks ascultăm Coldplay, Nirvana sau Queen în interpretări inedite Share La Piano Rocks ascultăm Coldplay, Nirvana sau Queen în interpretări inedite


Rock-ul și muzica clasică își dau întâlnire pe scena Centrului Cultural ”Ion Besoiu” din Sibiu, duminică, 9 octombrie, începând cu ora 19:00. Evenimentul Piano Rocks Simfonic, ajuns la ediția cu numărul 9, e cel care face posibilă combinarea muzicii rock cu muzica clasică și acordurile pianului. Și ediția din acest an propune publicului sibian compoziții din repertoriul pop-rock internațional, reorchestrate într-o formă inedită.

 

La Piano Rocks ascultăm Coldplay, Nirvana sau Queen în interpretări inedite

 

Pentru cea de-a IX-a ediție, ansamblul ”ICon Arts” și dirijorul Remus Grama se alătură proiectului pentru a da o notă clasică sound-ului muzicii rock. Ca în fiecare an, rolul de solist în concert îi revine pianistei Monica Florescu, alături de care se va afla Gabriel Barani (percuție), dansatori ai Teatrului de Balet Sibiu în coregrafia Aleishei Gardner și 4Tune Quartet din Brașov. Ineditul ediției din acest an a evenimentului Piano Rocks îl constituie alăturarea Ansamblului muzical ”Icon Arts”, care împreună cu îndrăgitul dirijor Remus Grama vor duce spectacolul într-o zonă simfonică, fără a părăsi linia clasică a rock-ului. Spectatorii au ocazia unică să asculte interpretări inedite ale unor compoziții semnate de legende internaționale ale muzicii pop-rock, precum Coldplay, Nirvana, Queen, Deep Purple, Guns N’Roses, Jimi Hendrix sau One Republic.

 

La Piano Rocks ascultăm Coldplay, Nirvana sau Queen în interpretări inedite

 

Piano Rocks este un proiect 100% sibian lansat în 2014, iar în edițiile anterioare line-up-ul a inclus artiști cunoscuți din România și nu numai: Radu Nechifor, Tudor Turcu, Nicu Covaci și Costin Adam (Phoenix), Paula Seling, Ovidiu Ioncu ”Kempes” (ex-Cargo), formația Antract, Corul Filarmonicii ”Transilvania” din Cluj-Napoca, formația Trooper și formația Lost Domain (Suedia). Biletele pentru cea de-a IX-a ediție pot fi achiziționate online de pe platforma iabilet.ro, iar prețurile variază de la 50 la 75 de lei, în funcție de categoria selectată. ”Piano Rocks Simfonic” este o acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu.

 

Text de RĂZVAN SĂDEAN

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.