Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/09/2022
Evenimente

Viața orașului: Ce poți face la Sibiu în perioada 1 – 15 octombrie?

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Viața orașului: Ce poți face la Sibiu în perioada 1 – 15 octombrie? Share Viața orașului: Ce poți face la Sibiu în perioada 1 – 15 octombrie?


Nu mai este vreme de stat la terase, dar avem suficiente evenimente pentru care merită să intrăm în sălile de spectacol. La începutul lunii octombrie, Astra Film Festival ne propune ocolul Pământului în peste 100 de filme, Teatrul de Balet Sibiu readuce ritmul și emoția pe scenă odată cu noua stagiune, iar la Piano Rocks Simfonic ascultăm Coldplay, Nirvana sau Queen, în interpretări inedite. Ce facem în perioada 1-15 octombrie, vă spunem pe larg în paginile revistei, dar și online, pe zilesinopti.ro/sibiu.

 

Astra Film Festival

Viața orașului: Ce poți face la Sibiu în perioada 1 - 15 octombrie?

Unul dintre cele mai iubite festivaluri sibiene, ajuns la cea de-a 29-a ediție, revine la formatul original. Astra Film Festival va avea loc în perioada 9 – 16 octombrie, în numeroase spații indoor din Sibiu. Din acest an revin și Astra Film Junior, cel mai complex program de educație prin cinema din România și cinematograful-dom din Piața Mare, una dintre atracțiile principale ale festivalului. Selecția oficială aduce la Sibiu 73 de filme, majoritatea în premieră națională, printre care și cele mai noi și valoroase documentare românești. Line-up-ul include regizori precum Alexandra Gulea, fiica regizorului Stere Gulea, Cătălina Tesăr și Dana Bunescu, al căror film va deschide AFF 2022 sau Sebastian Mihăilescu, cu unul dintre cele mai surprinzătoare filme ale anului ”Pentru mine tu ești Ceaușescu”.

 

Săftița

Viața orașului: Ce poți face la Sibiu în perioada 1 - 15 octombrie?

Inspirat din folclorul românesc și adus pe ritmurile balcanice, ”Săftița” e un mix de sintetizatoare psihedelice peste un țambal, caval și flaut, și alte instrumente clasice din folclor. Spectacolul concert e programat sâmbătă, 15 octombrie, ora 19, la TNRS.

 

Bibi

Viața orașului: Ce poți face la Sibiu în perioada 1 - 15 octombrie?

După ce a avut premiera în lb. germană, spectacolul ”Bibi” va avea premiera în lb. română în zilele de 7 și 8 octombrie, de la ora 18, la Teatrul Gong. Spectacolul reflectează asupra rolului și rostului școlii în societatea contemporană. Preț bilet: 12 lei.

 

Clasic la puterea a treia – Violoncellissimo

Viața orașului: Ce poți face la Sibiu în perioada 1 - 15 octombrie?

Ediția a IV-a a turneului național ”Clasic la puterea a treia – Violoncellissimo, susținut de Marin Cazacu și ansamblul cameral Violoncellissimo, se va opri pe 5 octombrie, de la ora 19, la Filarmonica sibiană. Violoncellissimo e unul dintre cele mai cunoscute ansambluri camerale românești, format la inițiativa violoncelistului Marin Cazacu, cu misiunea de a deschide noi drumuri pentru promovarea muzicii și a tinerelor talente din România.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută