Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/09/2022
Artă & Cultură

Cea de-a treia ediție a Târgului de Ecoturism va avea loc pe 30 septembrie – 02 octombrie, în incinta Sălii Thalia Sibiu

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Cea de-a treia ediție a Târgului de Ecoturism va avea loc pe 30 septembrie – 02 octombrie, în incinta Sălii Thalia Sibiu Share Cea de-a treia ediție a Târgului de Ecoturism va avea loc pe 30 septembrie – 02 octombrie, în incinta Sălii Thalia Sibiu


Cea de-a treia ediție a Târgului de Ecoturism, primul și singurul eveniment de profil din județul Sibiu va fi organizat la finalul acestei luni, în cadrul programului „Anii Drumeției”, inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu. Evenimentul va avea loc pe 30 septembrie – 02 octombrie, în incinta Sălii Thalia Sibiu, în intervalul orar 11 – 21. În cadrul acestuia va fi prezentată oferta de toamnă-iarnă a operatorilor locali pentru activități recreative și sportive, echipamente și servicii conexe.

Târgul este dedicat pasionaților de activități și experiențe autentice, în aer liber, și operatorilor din zona turismului sustenabil.

„Avem șansa de a avea unul din cele mai frumoase județe din  România,  cu tradiții și gusturi autentice, la care se adaugă ospitalitatea oamenilor. Acestea sunt atuu-rile pe care dorim să le promovăm și să le folosim înțelept, în beneficiul tuturor celor ce aleg să cunoască splendoarea naturii. Vă invit, dragi iubitori ai drumețiilor , și nu numai, să veniți la acest târg și să vă programați următoarele „evadări” în minunatul nostru județ” – Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Ediția de toamnă a Târgului de Ecoturism vine cu noutăți atât în ce privește locația desfășurării, cât și structura programului. De această dată, evenimentul se va desfășura în incinta Sălii Thalia din Sibiu și în Parcul Cetății. Clasicele conferințe ale primelor două ediții au fost înlocuite cu pannel-uri de discuții, cu un format concentrat, în care speakerii invitați vor împărtăși exemplele de bune practici din domeniul turismului sustenabil.

Ca o acțiune premergătoare Târgului, organizatorii pregătesc un workshop dedicat operatorilor de turism sustenabil, ce va avea loc sâmbătă, 24 septembrie 2022 și are ca scop crearea de noi oferte turistice, prin colaborarea între diferiți furnizori de experiențe locale. Ofertele generate vor fi lansate în ultima zi a Târgului. Tot ca element de noutate, va fi lansată o nouă secțiune, Gala Ecoturismului, prin care organizatorii își propun să promoveze și să încurajeze inițiativele locale originale.

 

Evenimentul va fi împărțit în patru secțiuni:

  • expozițională, în care vizitatorii vor putea afla care sunt ofertele și ce tip de experiențe și activități pot încerca acest an în județul Sibiu;
  • comercială, cu echipamente outdoor și sportive care pot fi achiziționate la prețuri speciale, alături de sesiuni demonstrative de folosire a acestora;
  • pannel de discuții, în care specialiștii din domeniu vor împărtăși exemple de bună practică pentru turism sustenabil, recomandări sănătoase și informații utile despre comportamentul adecvat pe munte.
  • activități în aer liber pentru copii și experiențe locale pentru întreaga familie.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută