Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/09/2022
Artă & Cultură

Astra Film Junior revine la Sibiu. Cadrele didactice pot cumpăra bilete

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Astra Film Junior revine la Sibiu. Cadrele didactice pot cumpăra bilete Share Astra Film Junior revine la Sibiu. Cadrele didactice pot cumpăra bilete


Astra Film Junior revine la Sibiu!De astăzi, cadrele didactice pot cumpăra bilete de pewww.astrafilm.ro/astra-film-junior.

Între 10 şi16 octombrie, elevii din învățământul primar, gimnazial și liceal, însoţiţi de cadrele didactice, sunt așteptați să revină în sălile de spectacol pentru o nouă ediție de filme de non-ficțiune!

Am pregătit o selecție de 23 de documentare şi peste 50 de proiecții care îi vor transporta pe copii și adolescenți în adevărate călătorii în jurul Pământului, străbătând mental spații culturale dintre cele mai diverse.

În premieră, la această ediție, cadrele didactice sunt invitate să parcurgă programul disponibil pe site-ul festivalului, în secțiunea dedicată Astra Film Junior și să plaseze comanda direct de pe pagina filmului (www.astrafilm.ro/astra-film-junior).

Prețul unui bilet este de 10 lei pentru o proiecţie, dar pentru cadrele didactice, însoțitorii de grup și elevii aflați în situații sociale vulnerabile, accesul este gratuit.

O altă premieră a ediției 2022 este proiecția filmelor documentare în sălile de cinema Cine Gold aflate în Promenada Mall, o experiență cinematografică pe care cu siguranță copiii o vor îndrăgi. Alături de Cine Gold, Sala Thalia este cea de-a doua locație unde copiii şi adolescenții însoţiţi de cadrele didactice se pot întâlni cu documentarele Astra Film Junior de luni până vineri, în intervalul orar 8:30-15:00.

Nici concursul de benzi desenate nu lipsește din această ediție, detalii despre acesta precum și recomandări legate de activitățile didactice corelate cu vizionarea filmelor fiind disponibile în program.

Avem o generație care consumă foarte mult conținut audiovizual, de la vârste fragede, dar căreia i se oferă prea puține ocazii de a reflecta asupra acestuia. Rolul programului Astra Film junior este acela de a pune la dispoziție uneltele necesare pentru formarea gândirii critice și pentru exersarea agilității de a înțelege conținutul audiovizual la care sunt expuși” (Dumitru Budrala, fondator și director Astra Film Festival).

 

Evenimentul este cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu și de Uniunea Europeană prin Programul Europa Creativă.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.