Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/09/2022
Lifestyle / Sport

De la Cupa Davis la Sibiu Open. Cornea și Copil joacă la Sibiu

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii De la Cupa Davis la Sibiu Open. Cornea și Copil joacă la Sibiu Share De la Cupa Davis la Sibiu Open. Cornea și Copil joacă la Sibiu


Colegi în echipa de Cupă Davis a României, Victor Cornea și Marius Copil vor fi adversari la turneul care a început ieri la Sibiu.

România a fost învinsă în barajul pentru Cupa Davis de Slovacia, în 4 partide. Este al doilea eșec consecutiv pentru reprezentativa națională de tenis. După prima zi a competiției desfășurată la Bratislava românii trăgeau speranțe la o calificare.

" "

În primul meci al confruntării, Marius Copil, cel mai experimentat jucător al echipei României, a fost învins în două seturi de Alex Molcan, 7/5, 6/1 dar Nicholas Ionel a produs o surpriză de proporții în a doua partidă, a întors meciul după ce a pierdut primul set cu 7/6 și le-a câștigat pe următoarele două cu 7/5, respectiv 6/4. Prin urmare, cea de-a doua zi a început de la 1-1 scor general.

Cornea/Copil au pierdut la dublu

Cea de-a treia partidă din duelul cu Slovacia a fost și debutul sibianului Victor Cornea în echipa de Cupă Davis a României, fiind primul sibian care ajunge în prima reprezentativă a țării. Cornea a făcut echipă la dublu cu Marius Copil iar cei doi au început excelent meciul cu perechea Klein/Zelenay.

Au condus în primul set dar, pe final, slovacii au revenit și au închis la 7/6 și au controlat setul secund de la un cap la altul, scor final, 6/2. Toate speranțele României au rămas în racheta lui Nicholas Ionel, care, însă, nu a reușit să îi facă față lui Alex Molcan în cea mai rapidă partidă a confruntării. Slovacul a câștigat ambele seturi cu același scor, 6/1, 6/1 iar România pierde un nou baraj.

Colegii devin adversari

Atât Marius Copil cât și Victor Cornea vor juca în turneul ATP Challenger de la Sibiu, care a început ieri. Ambii jucători au primit un wild-card din partea directorului turneului și sunt pe părți diferite de tablou dar s-ar putea întâlni în fazele finale ale competiției.

Victor Cornea are ocazia să își ia revanșa în fața slovacilor pentru că în primul tur va juca împotriva aceluiași Lukas Klein, care l-a învins la Bratislava în meciul de dublu. Victor face echipă în turneul de dublu cu cehul Zdenek Kolar și sunt printre favoriții la câștigarea competiției.

Dacă va câștiga Sibiu Open, Victor Cornea va avea o clasare suficient de bună pentru a se înscrie la Australian Open, devenind, astfel, primul sibian care participă la un Grand Slam.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută