Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/09/2022
Viața Orașului / Lucruri pe care le știi doar dacă

Lucruri pe care le știi doar dacă ești fotbalist la FC Hermannstadt, cu Baba Alhassan

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Lucruri pe care le știi doar dacă ești fotbalist la FC Hermannstadt, cu Baba Alhassan Share Lucruri pe care le știi doar dacă ești fotbalist la FC Hermannstadt, cu Baba Alhassan


Ghanezul Baba Alhassan are 22 de ani și a ajuns la FC Hermannstadt în octombrie 2020. Tânărul fotbalist s-a format la African Talent Academy din Nkawkaw, un oraș din sudul Ghanei. Înainte de venirea la Sibiu, acesta a evoluat la echipa U19 a clubului spaniol Real Valladolid, unde nu a reușit să facă o figură bună. Pentru echipa din Sibiu a jucat în peste 55 de meciuri și a marcat peste 10 goluri. În momentul de față, Alhassan e considerat unul dintre cei mai buni marcatori din prima ligă a României, după cele 6 goluri senzaționale în meciurile cu CS Mioveni, FC Voluntari și UTA Arad. Cu toate acestea, bucuria fotbalistului ghanez a fost umbrită de problemele clubului sibian.

Întrebat cum l-au afectat problemele financiare ale clubului sibian, Baba spune că fotbalul fără bani nu înseamnă nimic. După el, aceasta e singura problemă pe care o are clubul, însă este o problemă ”mare, uriașă”. ”Nu-ți poți imagina acest serviciu fără bani. Ai nevoie să plătești diverse lucruri zi de zi, trebuie să trăiești, nu?”, spune tânărul ghanez. În plus, Baba spune că problema cu salariile neplătite l-a făcut să se concentreze mai greu pentru că se gândea tot timpul că nu-și poate susține financiar familia, iar aceste gânduri nu i-au făcut bine deloc.

În ciuda acestui context dificil, performanțele echipei și ale lui Alhassan sunt de-a dreptul notabile de la revenirea în Liga 1. După prestația echipei în primele etape ale acestui sezon s-ar putea crede că clubul sibian se află pe cai mari și că nu se confruntă cu nicio problemă. Ce anume l-a mai motivat într-o astfel de situație? Baba spune că pe teren el dă totul: ”Fotbalul nu e o joacă, așa că atât eu cât și colegii mei chiar dăm totul.” Tânărul adaugă că înaintea fiecărui meci își ia gândul de la problemele de zi cu zi și se gândește doar la fotbal și la înfrângerea adversarilor de pe teren. ”Atât!”

Lăsând deoparte discuțiile despre problemele financiare ale clubului sibian din ultima perioadă, am fost curioși care e părerea lui despre FC Hermannstadt după aproape doi ani petrecuți aici. Alhassan nu se gândește prea mult pentru că răspunsul e simplu: consideră că FC Hermannstadt este o familie mare și unită și că ”totul pornește de aici”. Despre colegii lui de echipă spune că sunt toți ”caractere puternice” și că pe teren ar putea arăta mult mai multe decât au făcut-o până acum.

Cu toate că mai are un an de contract la Sibiu, performanțele lui recente au atras atenția tuturor, așa că e inevitabil să nu ne gândim la un posibil transfer în viitorul apropiat. Întrebat dacă se vede evoluând pentru o altă echipă de top din România, Baba răspunde categoric: ”100% aș vrea în străinătate”. Despre fotbalul românesc crede că se confruntă cu prea multe probleme de ordin financiar care în cele din urmă ajung să scadă din randamentul jucătorilor. Dar asta nu-l oprește pe jucătorul ghanez să laude câteva formații românești, precum FC Voluntari, FC Botoșani sau FCU Craiova, dar și conaționali de-ai săi semnați în România, precum Samuel Asamoah de la FCU Craiova și Bismark Adjei-Boateng de la CFR Cluj.

 

Articol de RĂZVAN SĂDEAN

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută