Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/09/2022
Evenimente Viața Orașului

Evenimentele lunii septembrie la Centrul Cultural Reduta

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Evenimentele lunii septembrie la Centrul Cultural Reduta Share Evenimentele lunii septembrie la Centrul Cultural Reduta


Evenimentele lunii septembrie la Centrul Cultural Reduta

13 septembrie, ora 19.00 – Spectacol prezentat de Teatrul Particular Brașov: ,,Doamna Jekyll și Doamna Hyde’’

Bilete online: https://www.bilet.ro/eveniment/doamna-jekyl-si-doamna-hyde-9955-31415

Teatrul Particular Brașov în parteneriat cu Centrul Cultural Reduta prezintă în data de 13 septembrie, de la ora 19.00, piesa de teatru ,,Doamna Jekyll și Doamna Hyde” în cadrul Proiectului ,,TEATRU LA VOI ACASĂ”, Proiect cultural cofinanțat de Consiliul Județean Brașov.

O comedie neagră despre două doamne botezate intenționat Jekyll și Hyde, după numele celebrului Jack the Ripper ( Spintecătorul ), personaj a cărui identitate reală nu a fost decoperită niciodată.

Un spectacol în regia lui Cristian Ioan cu Dorina Roman, Monica Codreanu și Silviu Dudescu.
Cristian Ioan, regizor, are o experiență de 47 de ani în coordonarea de proiecte teatrale și regie de teatru, o experiență vastă în management teatral fiind director general şi regizor la Teatrul de Nord Satu Mare în perioada 1987-2000, director general al Teatrului de Stat Oradea (simultan cu Satu Mare) în perioada 1993-1994, director general al Teatrului Național Târgu Mureș în perioada 2000-2008; a fost Iniţiator al Festivalului “Teatru Imagine”, primul festival internațional de teatru din Romania post 1989 – ajuns la a VIII-a ediţie în 1992, membru al juriului în festivaluri de teatru internaționale, iar în anul 2004 a fost decorat de Președintele României cu Ordinul ”MERITUL CULTURAL ÎN RANG DE CAVALER”.
Bilete online: https://www.bilet.ro/eveniment/doamna-jekyl-si-doamna-hyde-9955-31415

16 septembrie, ora 19.00 – Povestea REGELUI RA

Biletele sunt disponibile prin rețeaua entertix.ro.
https://bit.ly/3AX4I9o

„Povestea Lelui Ra”, o creație a reputatului muzician Marius Popa și a regizorului Cezar Ghioca, pornește în turneu național. Prima reprezentație va avea loc la Brașov, la Centrul Cultural Reduta, vineri, pe 16 septembrie, de la ora 19.00. Este un spectacol cum n-ați mai văzut, este muzică, poveste, meditație, bucurie.Evenimentele lunii septembrie la Centrul Cultural Reduta

Cinci soliști de top, patru instrumentiști virtuoși, însoțiți de proiecții și o echipă tehnică pe măsură, spun o poveste despre viață și moarte, despre valori și prejudecăți, despre ce înseamnă iubirea și la ce sacrificii de sine poate să ducă ea. Acțiunea se petrece într-un circ, dar personajele sunt arhetipuri, așa că mesajul este universal valabil. Fiecare spectator va rezona cu personajele și va simți că despre el este vorba. Temele de meditație deschise de „Povestea Leului Ra” sunt o formă de terapie rapidă, prin care fiecare înțelege mai bine puzzle-ul relaționar copii-părinți. Chiar dacă este o poveste, spectacolul nu este recomandat copiilor sub 12 ani, dar este foarte potrivit pentru părinți și pentru iubitorii de muzică, în general.

Spectacolul-concert îi are în distribuție pe Marius Popa, Dalma Kovacs/Jazzy Jo, Medea Bălănică, Amalia Uruc și Marcel Lovin/Andrei Duțu, alături de instrumentiștii Gabriel Pândici, Florin Șerban, Agnes Soos și Pal Gabor.

Biletele sunt disponibile prin rețeaua entertix.ro.

17 septembrie, ora 18.00 – WORK in PROGRESS

INTRAREA ESTE LIBERĂ!

Asociația Delazero în parteneriat cu Centrul Cultural Reduta prezintă spectacol de dans contemporan „Work in Progress” în 17 septembrie, de la ora 18.00.

Evenimentele lunii septembrie la Centrul Cultural Reduta

Spectacolul Work in Progress surprinde fragmente din parcursul Elei și Inei, două femei a căror viață este structurată în jurul unui punct central – munca lor. Ela este angajată a Companiei și așteaptă promovarea promisă, iar Ina este în training pentru a-i lua locul. Într-un univers fictiv, nu foarte diferit de realitatea noastră de zi cu zi, urmărim cum lipsa de motivație, scop și utilitate, resimțite de cele două, le influențează viața interioară și le pun în situația de a găsi modalități de a rezista presiunii constante. De la negare la indignare, de la rutină la lipsa de conformare, Ela și Ina încearcă să poarte o luptă, într-o lume care pare să metabolizeze eficient sentimentele de revoltă generate de propriile reguli, ca un organism infinit adaptabil și invulnerabil.

Sensibil, glumeț, ironic, serios, spectacolul este un dialog în mișcare, despre locul pe care îl ocupă munca în viața noastră. Cât și cum lucrăm? În ce mediu? Ce obținem și ce am avea nevoie, de fapt? Care sunt modurile în care munca pătrunde și acaparează spațiul personal? Care sunt efectele pe care le resimțim?

Work in Progress înglobează răspunsurile întâlnite în cadrul etapei de documentare a proiectului, punctează problemele care apar cu cea mai mare frecvență și comentează cu umor absurditatea manierelor de rezolvare care ne sunt propuse printr-o varietate de medii exterioare.

„Cred că cea mai mare parte dintre noi simțim că ceva este greșit în felul în care viața profesională continuă să intre în conflict cu ceea ce ne-ar face fericiți sau împliniți. Suntem îndemnați, de obicei, să găsim soluții la nivel individual, fiind învățați că trăim într-o lume imperfectă, dar care este totuși cea mai bună variantă posibilă. Însă dacă privim consecințele modului în care este organizată munca, pare că ne situăm, mai degrabă, într-o distopie a cărei superputere este să se deghizeze în spatele imaginii unui mod de a trăi acceptabil sau chiar dezirabil. Sunt convinsă că ajută să vorbim despre asta, în primul rând pentru a nu ne mai simți singuri sau neadaptați și apoi pentru a gândi alte lumi posibile.” (Camelia Neagoe)

Ora 18.00 – spectacol de dans contemporan (55′)

Ora 19.00 – scurtmetraje de dans (30′)

  • Coregrafie Camelia Neagoe
  • Performere Eva Danciu, Mariana Gavriciuc
  • Dramaturgie Adrian Ionescu
  • Muzica Alexandru Suciu
  • Lighting Design Vlad Lăzărescu
  • Voice Acting George Ciucă, Adrian Ionescu
  • Comunicare Maria Comandașu
  • Design GraficTeofan Gavriliu
  • Foto Sabina Costinel

Spectacolul W.i.P va fi urmat de o proiecție de filme de dans, curatoriată de Dance Cinema Organisation Sydney (Melissa Ramos), care prezintă viziunea mai multor artiști internaționali (Francesca Gozdek/IT, Kristýna Bartošová/CZ, Aliki Chiotaki/GR, Running Man/AU) asupra modului în care munca ne modelează viața.

Parteneri
Centrul Cultural ”Reduta”- Brașov, LINOTIP – Centru Independent Coregrafic, Unfold Motion, REACTOR de creație și experiment – Cluj, Teatrul ”Andrei Mureșanu” – Sfântu Gheorghe, Teatrul Național ”Marin Sorescu” – Craiova, Dance Cinema Organisation – Sydney

Parteneri media

Bookhub, Zile și Nopți, IQads

Evenimentul „Work in Progress” face parte din proiectul cultural “8 ore pe zi”, produs de Asociația Delazero și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

19 septembrie, ora 20.00Spectacol de teatru ,,Ce avem noi aici?’’

Bilete online: https://www.ticketstore.ro/ro/bilete/2924/ce-avem-noi-aici-brasov-centrul-cultural-reduta-brasov-19-septembrie-2022

Cortina AG prezintă la Centrul Cultural Reduta comedia ,,Ce avem noi aici?” în 19 septembrie, de la ora 20.00.

Comedie (premieră) „Ce avem noi aici?” de Lia Bugnar, distribuție: Carmen Tănase, Marius Manole, Maria Obretin. Regie Lia Bugnar.

Evenimentele lunii septembrie la Centrul Cultural Reduta

Se ia o mamă foarte posesivă de băiat (Carmen Tanase), se adaugă baiatul timid, ascultător, dar cu mici derapaje (Marius Manole), se presară niște anunțuri matrimoniale, se picură niște femeie superbă, singură și disperată (Maria Obretin) și ai deja o comedie care dezarmează și pe cel mai ursuz spectator.

Bonus, dupa ce râzi, și râzi, și râzi îți dai seama că povestea nu e deloc veselă, îți dai seama că povestea e cea a multor oameni singuri din jurul tău, sau chiar a ta. După care mai râzi o dată, bineînțeles, pentru că Lia Bugnar are mereu grijă să-și trimită spectatorii acasă cu un zâmbet mare pe buze.

Bilete online: https://www.ticketstore.ro/ro/bilete/2924/ce-avem-noi-aici-brasov-centrul-cultural-reduta-brasov-19-septembrie-2022

20 septembrie, ora 19.00 – OM CÂINE – Proiecție specială în prezența regizorului Ștefan Constantinescu

Bilete online: https://eventbook.ro/film/bilete-om-caine-reduta

În 20 septembrie, de la ora 19.00 va avea loc proiecția filmului ,,OM CÂINE” – o proiecție specială în prezența regizorului Ștefan Constantinescu.

OM CÂINE prezintă povestea unui botez și a unui adulter ce se petrec în decurs de o săptămână în Constanța, în timp ce Europa este într-o stare de alertă și anxietate cauzată de pandemia de coronavirus. Este un pseudo film noir, cu o structură investigativă, și care gravitează în jurul unei drame de cuplu și a unor teme precum trădare, eșec și alienare.

Evenimentele lunii septembrie la Centrul Cultural Reduta

Acțiunea filmului are loc în apogeul crizei sanitare provocată de coronavirus când personajul principal, Doru decide să revină în România, abandonându-și locul de muncă din Suedia. Susține că trebuie să asiste la botezul fiului celui mai bun prieten, dar în realitate are un alt plan. Alături de câinele mamei lui, Doru urmărește să își confirme bănuielile legate de infidelitatea soției. Timpul este scurt, Europa se pregătește să își închidă granițele, iar superiorii îi cer să se întoarcă de urgență în Suedia.

Bilete online: https://eventbook.ro/film/bilete-om-caine-reduta

22 septembrie, ora 19.00 – Piesa de teatru ,,Doamna Jekyll și Doamna Hyde”

Bilete online: https://www.bilet.ro/eveniment/doamna-jekyl-si-doamna-hyde-9955-31416

Teatrul Particular Brașov în parteneriat cu Centrul Cultural Reduta prezintă în data de 22 septembrie, de la ora 19.00, piesa de teatru ,,Doamna Jekyll și Doamna Hyde”  în cadrul Proiectului ,,TEATRU LA VOI ACASĂ”, Proiect cultural cofinanțat de Consiliul Județean Brașov.

O comedie neagră despre două doamne botezate intenționat Jekyll și Hyde, după numele celebrului Jack the Ripper ( Spintecătorul ), personaj a cărui identitate reală nu a fost decoperită niciodată.

Un spectacol în regia lui Cristian Ioan cu Dorina Roman, Monica Codreanu și Silviu Dudescu.

Cristian Ioan, regizor, are o experiență de 47 de ani în coordonarea de proiecte teatrale și regie de teatru, o experiență vastă în management teatral fiind director general şi regizor la Teatrul de Nord Satu Mare în perioada 1987-2000, director general al Teatrului de Stat Oradea (simultan cu Satu Mare) în perioada 1993-1994, director general al Teatrului Național Târgu Mureș în perioada 2000-2008; a fost Iniţiator al Festivalului “Teatru Imagine”, primul festival internațional de teatru din Romania post 1989 – ajuns la a VIII-a ediţie în 1992, membru al juriului în festivaluri de teatru internaționale, iar în anul 2004 a fost decorat de Președintele României cu Ordinul ”MERITUL CULTURAL ÎN RANG DE CAVALER”.

Bilete online: https://www.bilet.ro/eveniment/doamna-jekyl-si-doamna-hyde-9955-31416

26 septembrie, ora 19.00 – Proiecția filmului BALAUR

Biletele se vor vinde prin eventbook.

În 26 septembrie, de la ora 19.00 publicul cinefil va avea ocazia să vizioneze proiecția filmului BALAUR în regia lui Octav Chelaru.

Evenimentele lunii septembrie la Centrul Cultural Reduta

Sinopsis:

Ecaterina este profesoară de religie și soția preotului din oraș. Femeia începe o relație amoroasă cu Iuliu, un elev de 16 ani cu un trecut tumultuos. Inspirat din fapte reale, Balaur urmărește povestea Ecaterinei care, în încercarea de a-l ține sub control pe iubitul ei mai tânăr și de a-și proteja familia, ajunge să-și piardă ea însăși controlul pe parcurs. În timp ce femeia se confruntă cu o adevărată criză de credință, pasiunea lui Iuliu devine din ce în ce mai periculoasă, mai ales când adolescentul începe să se spovedească preotului.

Regie: Octav Chelaru

Cu: Mălina Manovici, Alexandru Papadopol, Sergiu Smerea, Voicu Dumitraş, Ana Maria Moldovan, Oana Ştefănescu

Thriller – România, Germania, Serbia – 2021 – 2h03

Festivaluri: TIFF 2022, Competiție Zilele Filmului Românesc

Biletele se vor vinde prin eventbook.

Înscrieri la CURSURILE DE BALET până în 16 septembrie la CURS BALET ANUL 2022-2023:

  • Grupă începători: copii cu vârsta cuprinsă între  6 ani – 8 ani
  • Durata cursului: 9 luni
  • Profesor coregraf: Anca IUGA
  • Preț curs: 700 lei, plătibil în 2 tranșe
  • Preț curs: 500 lei, plătibil în 2 tranșe, pentru grupele Arabesque

 

  • Înscrieri și reînscrieri: 01.09.2022 – 16.09.2022
  • Fiecare grupă va avea 15 locuri disponibile
  • Preselecție: 20.09.2022, ora 17.00 (doar pentru anul I, începători, în limita a 15 locuri disponibile)
  • Afișare listă finală copii admiși: 21.09.2022
  • Cursurile de balet încep în data de 27.09.2022

OBLIGATORIU: ADEVERINȚĂ MEDICALĂ CARE SĂ ATESTE STAREA DE SĂNĂTATE A COPILULUI

DESCARCĂ FORMULAR ÎNSCRIERE CURSURI BALET 

După ce va fi completat cu toate datele și va fi semnat, formularul va fi trimis pe adresa de email: centrulculturalredutabv@gmail.com

Detalii: https://centrulculturalreduta.ro/curs-balet/

Înscrieri la Festivalul Concurs ,,Flori în Țara Bârsei” până în 14 octombrie

Centrul Cultural ,,Reduta” cu sprijinul financiar al Consiliului Judetean Brașov organizeaza în perioada 28-30 octombrie 2022, Festivalul Concurs ,,Flori în Țara Bârsei”, deschis tinerilor interpreți de muzică populară din întreaga țară, cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani, având ca scop descoperirea și lansarea de noi și valoroase talente interpretative.

În vederea participării la concursul de muzică populară, fiecare solist participant va completa o fișă de înscriere, însoțită de partituri și o va expedia pe adresa de e-mail cjcpctbv@yahoo.com sau prin fax: +40.268.475.239, până la data de 14 octombrie 2022.

Detalii aici : https://centrulculturalreduta.ro/festivaluri/festivalul-concurs-de-muzica-populara-pentru-tineri-interpreti-flori-in-tara-barsei/

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută