Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 04/09/2022
Film

Filme în premieră absolută la BIDFF #8

Ioan Big De Ioan Big
Comentarii Filme în premieră absolută la BIDFF #8 Share Filme în premieră absolută la BIDFF #8


Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF) revine în perioada 8 – 11 septembrie, pentru a 8-a ediție, cu un program dens, cu peste 25 de evenimente culturale dedicate atât publicului, cât și comunităților de artiști, reunite sub tema ZONE (NE)SIGURE, ce pune la îndoială siguranța viitorului în fața evenimentelor actuale și se întreabă spre ce forme de artă ne îndreptăm.

Ce subiecte vor câștiga relevanță pe măsură ce suntem forțați să fim mai conștienți de granițele naționale, corporale și afective?

BIDFF #8 include deja consacratele competiții dedicate scurtmetrajelor de dans internaționale și românești, o expoziție VR, laboratoare de film de dans, conferințe și prezentări, tururi cinematografice ghidate și multe alte surprize pentru cinefili și nu numai, toate incluse în secțiunile BIDFFS FILMS, BIDFF VR, BIDFF EXPAND, BIDFF SHORTS și BIDFF COMMUNITY.

Unic în peisajul festivalurilor de film din România, BIDFF aduce anul acesta patru lungmetraje fascinante, în premieră națională:

JOYLAND

(2022, Pakistan, r: Saim Sadiq) este o poveste din Pakistanul zilelor noastre despre o dragoste imposibilă, o dramă încărcată de o energie fizică și emoțională uluitoare, aclamată deopotrivă de critică și de public. Prezentat în premieră anul acesta la Cannes Film Festival, lungmetrajul de debut al lui Sadiq a câștigat premiul juriului la secțiunea Un Certain Regard.

8 septembrie – Cinema Elvire Popesco

 

MOONAGE DAYDREAM

(2022, SUA/Germania, r: Brett Morgen). Experiența cinematografică a anului, cu imagini de arhivă din concerte și interviuri cu David Bowie în premieră, Moonage Daydream este primul documentar despre icon-ul Pop culture aprobat de David Bowie Estate şi e considerat de critici poate cel mai bun film făcut vreodată despre un artist (Vogue). A avut premiera la Cannes în mai și va fi lansat în SUA abia pe 16 septembrie.

9 septembrie – CINEMAX Veranda

 

NEPTUNE FROST

(2021, Franța/Rwanda/SUA, r: Saul Williams & Anisia Uzeyman), un musical SF punk, uluitor (robertebert.com), este o viziune afro-futuristă a unei povești de dragoste între un hacker intersex și un miner de coltan, dar și o frescă în muzică și mișcare despre revoltă și recuperarea tehnologiei în scopuri politice progresiste, absolut fără precedent (MUBI Notebook).

11 septembrie – Cinema Muzeul Țăranului

 

ROOKIES

(2022, Franța, r: Thierry Demaizière & Alban Teurlai). Documentar despre un liceu parizian prestigios care face un pariu îndrăzneț: să integreze elevii din cartierele defavorizate și să-i facă să rupă determinismul eșecului școlar prin dans și hip-hop. „Aici, nu cedăm și nu renunțăm!” este motto-ul liceului unde, prin dans și mișcare, tinerii învață să se autodepășească.

11 septembrie – Cinema Elvire Popesco

Recomandare de Ioan BIG

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută