Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 03/09/2022
Lifestyle

Eveniment „Zilele ISCOADA – Apă, artă și comunitate”

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Eveniment „Zilele ISCOADA – Apă, artă și comunitate” Share Eveniment „Zilele ISCOADA – Apă, artă și comunitate”
iscoada


ISCOADA – Duminică 4 septembrie – Sâmbătă 10 septembrie, Disco Obor și Grădina ArtHub

În perioada 4-10 septembrie ISCOADA vă invită la evenimentul „Zilele ISCOADA – Apă, artă și comunitate”, ce va avea loc în spațiul Disco Obor (în incinta halei vechi din Piața Obor) și la Grădina ArtHub.

Ne vom uita împreună la modurile în care relaționăm cu cea mai răspândită resursă naturală pe care o avem la dispoziție: apa. Considerăm că tematica apei nu poate fi explorată mono-disciplinar, așadar propunem o abordare din perspective multiple, în speranța că vom putea atinge măcar suprafața acestui subiect vast.

V-am pregătit:

o expoziție multimedia ce vorbește despre dinamicile și comunitățile din jurul canalul de irigații Sadova-Corabia, un paradis al sistematizării și producției socialiste, acum în ruine;
dezbateri pe tematici diverse, precum revalorizarea practicii arhaice a nașterii în apă; gestionarea resurselor de apă în agricultura regenerativă/permacultură; reconstrucția, ecologizarea și protejarea râurilor de munte; luciurile de apă ca arene politice în care se întâlnesc oameni, păsări și pești; și simboluri și semnificații ale apei în poezie;
proiecții de filme documentare ce vor adresa chestiunea capitalizării apei, practici sustenabile de permacultură, sau comunități direct afectate de încălzirea globală;
o cină comunitară – un happening culinar de tip potluck care va onora ideea de comensalitate în jurul Metabucătăriei – o masă-obiect de design cu diametrul de 6 m, un performance ce amintește de ritualul Paparudelor, un concert live care abordează teme ecologice, și un party Cumbia, pe versuri ce invocă legăturile mistice dintre om și elementele naturale.

Programul pe zile poate fi consultat aici.

iscoada

Intrarea este liberă în toate zilele evenimentului.

𝗣𝗮𝗿𝘁𝗲𝗻𝗲𝗿𝗶: Asociația ISCOADA, Disco Obor, Grădina ArtHub, Stardust Architects, One World Romania, Asociația Bloc Zero, Fundația Calea Victoriei, Fundația DALA (CUCA), Facultatea de Științe Politice (SNSPA), Facultatea de Sociologie și Asistență Socială (UB), Zeppelin, Igloo, Documentaria, Munteanu Recomandă, IQads, Zile și Nopți, La Fântâna, Vinul lui Dinescu.

𝗔𝗳𝗶𝘀̦ 𝗲𝘃𝗲𝗻𝗶𝗺𝗲𝗻𝘁: Atelier Fain, cu contribuția Stardust Architects

ISCOADA este o platformă editorială de popularizare a cercetărilor din antropologie și științe sociale conexe. ISCOADA este un ecosistem de text, imagine și sunet, prin intermediul cărora comunicăm publicului larg povești despre oameni, cultură și societate.

𝑃𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡 𝑐𝑢𝑙𝑡𝑢𝑟𝑎𝑙 𝑐𝑜-𝑓𝑖𝑛𝑎𝑛𝑡̦𝑎𝑡 𝑑𝑒 𝐴𝑑𝑚𝑖𝑛𝑖𝑠𝑡𝑟𝑎𝑡̧𝑖𝑎 𝐹𝑜𝑛𝑑𝑢𝑙𝑢𝑖 𝐶𝑢𝑙𝑡𝑢𝑟𝑎𝑙 𝑁𝑎𝑡̧𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙. 𝑃𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡𝑢𝑙 𝑛𝑢 𝑟𝑒𝑝𝑟𝑒𝑧𝑖𝑛𝑡𝑎̆ 𝑖̂𝑛 𝑚𝑜𝑑 𝑛𝑒𝑐𝑒𝑠𝑎𝑟 𝑝𝑜𝑧𝑖𝑡̧𝑖𝑎 𝐴𝑑𝑚𝑖𝑛𝑖𝑠𝑡𝑟𝑎𝑡̦𝑖𝑒𝑖 𝐹𝑜𝑛𝑑𝑢𝑙𝑢𝑖 𝐶𝑢𝑙𝑡𝑢𝑟𝑎𝑙 𝑁𝑎𝑡̦𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙. 𝐴𝐹𝐶𝑁 𝑛𝑢 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑟𝑒𝑠𝑝𝑜𝑛𝑠𝑎𝑏𝑖𝑙𝑎̆ 𝑑𝑒 𝑐𝑜𝑛𝑡̦𝑖𝑛𝑢𝑡𝑢𝑙 𝑝𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑠𝑎𝑢 𝑑𝑒 𝑚𝑜𝑑𝑢𝑙 𝑖̂𝑛 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑟𝑒𝑧𝑢𝑙𝑡𝑎𝑡𝑒𝑙𝑒 𝑝𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑝𝑜𝑡 𝑓𝑖 𝑓𝑜𝑙𝑜𝑠𝑖𝑡𝑒. 𝐴𝑐𝑒𝑠𝑡𝑒𝑎 𝑠𝑢𝑛𝑡 𝑖̂𝑛 𝑖̂𝑛𝑡𝑟𝑒𝑔𝑖𝑚𝑒 𝑟𝑒𝑠𝑝𝑜𝑛𝑠𝑎𝑏𝑖𝑙𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒𝑎 𝑏𝑒𝑛𝑒𝑓𝑖𝑐𝑖𝑎𝑟𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑓𝑖𝑛𝑎𝑛𝑡̦𝑎̆𝑟𝑖𝑖.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută