Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 26/08/2022
Lifestyle

3 metode simple prin care poți verifica autenticitatea unui parfum

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii 3 metode simple prin care poți verifica autenticitatea unui parfum Share 3 metode simple prin care poți verifica autenticitatea unui parfum


De-a lungul timpului, parfumul a devenit un accesoriu important în colecția fiecărei persoane, deoarece completează orice ținută vestimentară și influențează starea de spirit, oferind un plus de încredere la fiecare purtare. 

Așa cum alegerea notelor parfumate adecvate personalității și stilului personal este o provocare, diferențierea parfumurilor originale de cele contrafăcute a devenit o sarcină tot mai greu de realizat.

Trăim într-o eră în care tehnologiile digitale au ușurat semnificativ cumpărăturile online. Acum poți comanda un parfum direct de telefonul mobil, indiferent de momentul zilei, prin intermediul unei aplicații.

Pe de o parte, acest aspect funcționează în avantajul nostru, valorificând timpul pierdut în trafic sau în magazinele fizice. În schimb, promoțiile disponibile pe diverse site-uri ne face să ne îndoim de calitatea și autenticitatea produsului. 

De la verificarea cu atenție a modului de ambalare, a codului inscripționat pe cutie, la culoarea lichidului, există mai mulți indicatori după care ne putem ghida. Iată cum poți recunoaște un parfum original.

Seria și codul lotului

În esență, fiecare parfum original are notat în partea inferioară a recipientului și a cutiei un cod de lot, care indică data și locul în care a fost fabricat. Spre exemplu, cele produse în Franța au coduri de bare care încep cu prefixul 30-37, iar cele din Anglia încep cu 50. 

Așadar, la următoarea sesiune de cumpărături, ai grijă să verifici codurile de pe sticla de parfum Versace. Dacă una dintre cifre diferă, înseamnă că ai reușit să identifici produsul fals. 

3 metode simple prin care poți verifica autenticitatea unui parfum

Ambalajul

Una dintre cele mai facile modalități de a observa semnele unui parfum fals este ambalajul. De cele mai multe ori, presupușii comercianți nu au capacitatea de a reface perfect toate detaliile existente pe cutia sau recipientul parfumului. 

Ca metodă de ambalare, cutiile sunt îmbrăcate în celofan, ceea ce garantează faptul că nu a fost deschis anterior, iar sticla rămâne în permanență protejată. Dacă observi că celofanul are o calitate scăzută, cel mai probabil este vorba despre un produs contrafăcut.

După ce deschizi ambalajul, există alte elemente unice folosite de marile companii. Pentru a menține parfumul în siguranță și a evita deteriorarea sa, există în interiorul cutiei anumite elemente de fixare din carton dur. Lipsa lor ridică anumite semne de întrebare cu privire la veridicitatea și calitatea parfumului. 

Locul de achiziție

Chiar dacă o plimbare până la magazin implică un drum suplimentar, parfumeriile acreditate reprezintă o sursă sigură când vine vorba de alegerea următoarelor note perfecte pentru vară. În plus, ai ocazia să testezi mai multe opțiuni, până când ești convins în totalitate de alegerea făcută. 

Vei vedea că anumite esențe au un miros diferit atunci când intră în contact cu pH-ul pielii tale. De aceea, este important să testezi parfumul timp de câteva zile înainte de a lua hotărârea finală. 

În acest fel, te vei convinge dacă gusturile tale sunt compatibile cu amestecul floral sau fresh al parfumului sau, din contră, preferi o combinație mai intensă, precum cele de piele, tutun și vanilie. În același timp, vei testa gradul de persistență și rezistența în timp, acestea fiind două dintre criteriile de bază în procesul decizional.

Parfumul este o semnătură personală, un miros care te diferențiază față de restul persoanelor din jur. Pentru a te bucura de un parfum original, respectă pașii enumerați mai sus. 

Sursă foto: Shutterstock

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.