Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/08/2022
Muzică

Concert de neratat, Tango Jazz Quartet LIVE în Timisoara

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Concert de neratat, Tango Jazz Quartet LIVE în Timisoara Share Concert de neratat, Tango Jazz Quartet LIVE în Timisoara


Tango Jazz Quartet este o coliziune minunată și creativă a rădăcinilor argentiniene de Tango și Jazz, și va susține un concert de neratat în clubul Manufactura, duminică, 21 august, de la ora 20.00, în cadrul unui nou turneu internațional. Cu 10 albume lansate și 27 de turnee internaționale efectuate, trupa a evoluat în cele mai prestigioase cluburi și festivaluri de jazz din Europa, SUA, China, Rusia, America de Sud și Africa.

Fondată în Buenos Aires, Argentina în 2009, și după mai bine de 10 ani de turnee neîntrerupte, Tango Jazz Quartet și-a consolidat prezența pe scena muzicală din întreaga lume. Line-up: Martín Rao de Vita la chitară bas, Santiago Villalba la pian, Mauricio Pasculli la tobe și Gustavo Firmenich la saxofon și clarinet.

Concert de neratat, Tango Jazz Quartet LIVE în Timisoara

Tango Jazz Quartet amestecă tiparele melodice și ritmice ale tango-ului cu armoniile cu improvizația jazz-ului. Această nouă abordare muzicală a primit o reacție entuziastă atât în ​​Argentina, cât și la nivel internațional. În ultimii ani, trupa a reușit să se impună pe scena muzicală internațională. În ultimul turneu din Brazilia, TJQ și-a prezentat cu mare succes concertul pentru cvartet și orchestră simfonică.

„Synphonic Piazzolla” cel mai recent proiect al cvartetului, a avut premiera în 2021 împreună cu Orchestra Filarmonică din Nis Serbia. În prezent grupul lucrează la o versiune pentru orchestra de cameră care se va prezenta la sfârșitul anului 2022. Proiectul „Synphonic Piazzolla” este o fuziune muzicală unică de tango și jazz, o călătorie fascinantă de la originile tango-ului tradițional la propunerile inovatoare ale muzicii lui Astor Piazzolla. Contrastul izbitor dintre „milongas” vibrante și jucăușe, romanticele „tango-valsuri” și muzica electrizantă a lui Piazzola nu vor lăsa pe nimeni din public indiferent.

Bilete online presale (30 lei) se pot achiziționa de pe Iabilet. Accesul în seara concertului va fi 40 lei. Rezervări și detalii pe Facebook.

 

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută