Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/08/2022
Artă & Cultură / Teatru

Spectacole la TEATRUL NOU

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Spectacole la TEATRUL NOU Share Spectacole la TEATRUL NOU
teatrul nou


Plecând de la gândul: “Ce ar mai putea fi nou într-o lume în care totul s-a făcut?”, actorul Cristian Ioniță a creat conceptul la baza căruia stă Teatrul Nou.

2017

Acest gând a început să se materializeze în anul 2017, odată cu câștigarea de fonduri nerambursabile prin proiectul Start-up Nation 2017 București. Coincidență sau nu, într-o lume teatrală românească blazată, Teatrul Nou a fost singurul proiect cultural câștigător de Start-up Nation. Mulți artiști din lumea teatrului i s-au alăturat rapid actorului și împreună au fondat ONG-ul Asociația ART DEGEABA, al cărei scop este să educe publicul românesc prin forme teatrale noi, recunoscute deja în spațiul cultural european.

2018

Astfel în septembrie 2018, Teatrul Nou, atât prin SRL-ul câștigător, dar și cu ajutorul asociației, își deschidea ușa primei sale săli de spectacol către viitorul săupublic.

Spațiu multicultural

O sală de spectacol de 100 de locuri și o galerie de artă, care va găzdui preponderent tineri artiști naționali, cât și internaționali, într-o permanentă schimbare. Un spațiu ce și va modifica înfățișarea o dată la 3 luni. Dorim să organizăm săptămânal un eveniment care să introducă oamenii în culisele creației repetiții de teatru deschise, adunări de poezie ad-hoc, podcasturi live, sculptură, pictură, etc.). Galeria va fi deschisă pentru vizite în orice moment al zilei pentru iubitorii de artă.

teatrul nou

Strada Matei Voievod nr. 88

Situat pe str. Matei Voievod nr. 88, la 50 m de Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică, ne permite să aducem în zona românească a teatrului independent, pentru prima oară, conceptul de teatru industrial.

Dorim să rupem bariera dintre conceptul final, cel văzut de public în ultima etapă a prelucrării, și procesul creativ care face opera de artă să ajungă acolo. În sediul actual nu vrem să ne limităm doar la arta teatrală, ci să cuprindem toate artele, de la cele clasice (pictură, sculptură, teatru, etc.) la cele contemporane underground (graffiti, fotografie realitate augmentată, etc.)

Spectacole:

Cănuță, om sucit

Un spectacol de teatru de păpuşi pentru adulți

adaptare text: Emil Vasilache și Eduard Cîrlan

Cu: Ionuț Terteci, Simina Constantin, Cristian Ioniță, Elena Șeulean, Ionel Barac

Lupta cu tine însuți și cu cei care vor să te descurajeze, te poate transforma într-un om sucit. Cănuță, eroul nostru, încearcă să-și găsească drumul printre decizii, schimbări și… nenoroc.

Vino să vezi unul dintre puținele spectacole de teatru de păpuși pentru adulți, din România.

Adaptarea noastră, neconvențională, după povestea lui I.L.Caragiale, își propune să reconstituie cu umor, un aer autentic de mahala, dar cu bătaie mult mai lungă.

Un spectacol comic, pe gustul lui Caragiale, dar care inovează celebra creație a scriitorului prin aportul păpușilor, obiecte banale din gospodăria oricărui om.

Vino să râzi de stropitoare, de ciocan, de lopată și nu numai așa cum nu ai facut-o niciodată.

Coordonator artistic: Eduard Cîrlan, Scenografia: Alexandra Budianu, Coregrafia: Izabela Bostan, Sound design: Dragoş Gheorghieş, Light design: George Năstase

teatrul nou

teatrul nou

Hai să facem sex

Regia: Mircea Rotaru

Cu: Ștefana Ionescu-Darzeu, Elena Ariadna Șeulean, Andreea Boșneag, Alexandru Petcu, Mihai Bercaru

O viață în care sexul este începutul și finalul unei comedii.

Teatrul este viață! Nu, teatrul nu este viață, este esența vieții. O viață în care sexul este începutul și finalul unei comedii. O comedie în care vânătorul poate deveni vânat, iar cel vânat poate deveni vânător. Teatrul este viață. Nu, teatrul nu este viață, este esența vieții. Acest aforism reprezintă nu numai viața noastră ci și a personajelor. Traiectoria personajelor, soțul, soția, fata, sora, profesorul, reprezintă schimbarea. O schimbare forțată, dar mereu acceptată. Trauma personajelor, cea care naște noi personalități în fiecare, este sexul, în toate formele sale. Chiar și lipsa sexului dă naștere unei noi personalități, o personalitate urmărită tot de traumă și de umor.

După: Valentin Krasnogorov, Traducere: Ananie Ivanov

 

Necăsătoria

Regia: George Constantinescu

Cu: Ariadna Elena Șeulean, Theodor Costache

Amy și Sean sunt un cuplu obișnuit care locuiește împreună. Se iubesc și au țeluri comune. Aproape…

Eterna bătălie între sexe ia o turnură haioasă și modernă în piesa lui Matt Morillo. Piesa este o comedie care are în prim plan dorințele romantice, tradițiile și compromisurile pe care le fac doi oameni atunci când sunt într-o relație. Căsătoria poate fi o tradiție stupidă peste care se poate trece, dar poate fi și o soluție validă, atâta timp cât ambii parteneri sunt de acord cu una din variante. Dar ce te faci când cei doi au păreri complet diferite?

Amy și Sean, doi oameni care se află într-o relație de 2 ani și nouă luni și care locuiesc împreună, se întorc de la o nuntă unde ea a prins buchetul și el jartiera. Evenimentul o face pe Amy să viseze ziua în care va deveni mireasă, dar Sean este împotriva căsătoriei. După o glumă pe care Sean o face, spiritele se încing și începe războiul în care fiecare se folosește de tot ce are pentru a învinge.

Argumentele delicioase și tot ce fac și spun în încercarea de a avea dreptate sunt lucruri pe care cu toții le-am făcut în relațiile pe care le-am avut, le avem sau le vom avea.

Întrebările sunt simple: Care este legătura dintre iubire și căsătorie? Cât este tradiție/educație și cât este dorință, în decizia unei căsătorii? Cât ajută sau cât incurcă o căsătorie, iubirea? Vrem, sau trebuie, să ne căsătorim?

“Necăsătoria” este piesa perfectă pentru cei căsătoriți, cei care vor să se căsătorească, cei care nu vor să se căsătorească, cei care s-au gândit să se căsătorească, cei care știu un cuplu căsătorit, cei care știu pe cineva care nu trebuia să se căsătorească și pentru toți ceilalți.

După: Matt Morillo, Scenografia: Dana Petre, Traducere: Iulia Alexandra Neacșu

teatrul nou

teatrul nou

Povești de familie

Regia: Tanya Brighidin

Cu: Cristian Ioniță / Ștefan Iancu, Alexandru Petcu / Dragoș Maxim, Ștefana Ionescu-Darzeu / Teodora Daiana Păcurar, Iulia Alexandra Neacșu / Stella Cora

“Povești de familie” este o radiografie tragicomică a relațiilor familiale balcanice. Un spectacol în care fiecare din noi, din păcate sau din fericire, se va regăsi.

Locul de joacă a patru copii, de 10-12 ani, devine o retrospectivă a realităților mai multor generații.

Te-ai jucat vre’o dată “de-a  mama și de-a tata”?  Hai să ne amintim cum a fost…

O zi obișnuită din viața Milenei, a lui Voin și a lui Andria. Copiii, ca în fiecare zi, ies la joacă în locul lor îndrăgit, printre umbrele blocurilor gri. Fiecare are rolul repartizat și știe ce trebuie să facă, dar jocul lor obișnuit este întrerupt de o persoană necunoscută…

de Biljana Srbljanovic, Scenografie & Costume: Marius A. Stănică și Mădălina Matei, Coregrafie: Cristina Maria Misirgic. Traducere: Ștefan Forir

 

Un spectacol dumnezeiesc

Regia: Iulia Alexandra Neacșu

Cu: Cristian Ioniță, Eduard Cîrlan / Alexandru Petcu, Radu Catană / Mihai Bercaru

Dumnezeu coboară pe Pământ cu îngerii săi preferați, Mihail și Gabriel.

Nemulțumit de anumite interpretări și comportamente, vine să dea răspunsuri și noi legi.Te-ai întrebat vreodată dacă Dumnezeu aude rugăciunile tale? Ai vrut mereu să afli ce a fost mai întâi, oul sau găina? N-ai înțeles de ce echipa ta de fotbal a ratat acel penalty? Nu înțelegi de ce au existat războaie? De ce Italia este în formă de cizmă iar Romania în formă de pește? Ce îi place lui Dumnezeu să facă în timpul liber? Câți copii are?Dacă ai răspuns cu „da”, atunci e clar că trebuie să primești niște răspunsuri, iar Dumnezeu vine special la Teatrul Nou, cu îngerii săi, ca să prezinte noua versiune a celor zece porunci.

Adaptare după: David Javerbaum, Scenografia: Marian Paraschiv, Costume: Andreea Boiangiu

 

Crina și păpușile vorbitoare

Cu: Crina-Elena Zvobodă

Spectacol de ventrilocie pentru întreaga familie

Ventrilocia este arta de a vorbi fără să îți miști buzele. Sună ciudat și arată cel puțin interesant să vezi pe cineva vorbind fără să își miște buzele. Pentru a nu părea „duși cu pluta”, ventrilocii folosesc în spectacolele sale, păpuși!

Crina și păpușile vorbitoare este un spectacol de ventrilocie inedit, plin de umor și 100% la interactiv.

Ventrilocia este cel mai nou gen de divertisment de la noi din țară. Crina-Elena Zvobodă este artist ventriloc, membru UNITER, membru al Sociețății Internaționale a Ventrilocilor. A jucat sute de spectacole de ventrilocie, (peste o mie), a colaborat cu mai multe teatre din țară: Teatrul Dramatic Elvira Godeanu, Teatrul Matei Vișniec, Teatrul Țăndărică, Teatrul Ion Creangă și Teatrul Excelsior, ventriloc la emisiunea Cronica Cârcotașilor, organizator de workshopuri de ventrilocie, teatru cu marionete etc, participantă la numeroase festivaluri și spectacole cu păpuși!

 

Cum să fac să fiu cu tine?!

Regia: Amalia Iorgoiu

Cu: Varty Mihail și Eduard Cîrlan

„Poate… am nimerit în altă parte?” Nu! Ești unde trebuie, e o comedie! Cu el și ea și… e Cehov.

Cehov, câteva schițe și povestiri, un el și o ea – un spectacol. O poveste ce străbate timpul precum anotimpurile viața și duce cu ea tot ce au personajele ei – vulnerabilități, dorințe, frici și o mare nevoie de iubire. Povestea, ca și viața, e cu fâstâceli, neîndrăzneli, declarații neduse până la capăt, libertatea dată de apariția celuilalt, pasiuni regăsite, dorințe neexprimante, credințe neîmpărtășite,  neînțelegeri, renunțări, durere, vise – și toate astea ca să descoperim cât de asemănători suntem în esență. Iar în final, cei doi sunt ceea ce sunt și acceptă și se acceptă.Suntem făcuți pentru iubire și doar în iubire ne dăm voie să fim și ne lăsăm cu încredere să alunecăm împreună unde ne duce viața. Atât.

 

Mircișor mare povestitor

Cu: Mircea Rotaru și Elena Ariadna Șeulean

Teatrul este locul unde imaginația e nemăsurată iar joaca e condiția esențială pentru a fi. Acum, micuții dumneavoastră nu mai descoperă farmecul poveștilor doar din prisma spectatorului, ci pășeșc cu adevărat în magie.

Ei își vor dezvolta fantezia și imaginația, iar mijlocul magic prin care ne putem juca cu imaginația este actoria.

Mircișor (Mircea Rotaru) aduce în această vară pe scena Teatrului Nou un concept inedit de spectacole pentru copii, teatru interactiv. Mircișor îî va duce pe cei mici în mijlocul acțiunii și îî va transforma din simpli spectatori în eroi. Cei mici vor călătorii prin povești ca: „Albă ca zăpada”, „Punguța cu doi bani”, „Capra cu trei iezi”, „Povestea lui Harap-Alb” și „Fata babei și fata moșneagului”.

Mircișor mare povestitor, un spectacol unde cei mici ajung din spectatori, MARI, MARI ACTORI. 

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută