Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/08/2022
Lifestyle / Destinații turistice

#AniiDrumeției și prima tură de Drumețenie (*drumeție pentru curățenie)

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii #AniiDrumeției și prima tură de Drumețenie (*drumeție pentru curățenie) Share #AniiDrumeției și prima tură de Drumețenie (*drumeție pentru curățenie)


Autoritățile județene lansează o campanie de ecologizare a traseelor de drumeție, în cadrul Programului „Anii Drumeției”, încurajând astfel comunitățile locale și pasionații de drumeție și mișcare în aer liber să contribuie activ la menținerea curățeniei pe traseele din Județul Sibiu.

Pe 19 august are loc prima ediție a evenimentului lunar de ecologizare a potecilor din județ, în zona Bâlea: Bâlea Lac, Valea Bâlii, Bâlea Cascadă. Vestea evenimentului a fost bine primită de sibieni, care s-au înscris ca voluntari, rezervând toate locurile disponibile în doar două zile de la lansarea apelului.

„Credem că a venit momentul să ducem aprecierea și grija pe care le avem pentru natură la nivelul următor. Suntem mândri de comunitatea care a crescut în jurul Programului „Anii Drumeției” și ne bucurăm să cunoaștem, de la o săptămână la alta, tot mai mulți pasionați de drumeție și mișcare în aer liber, cu care să descoperim și să apreciem împreună frumusețea potecilor din județ. Vrem să îi implicăm în menținerea curățeniei pe poteci și să le cerem ajutorul în a răspândi mai departe respectul și grija față de natură.” (Daniela Cîmpean – Președinta Consiliului Județean Sibiu)

Organizatorii plănuiesc o altfel de acțiune de ecologizare, una în care participanții vor fi introduși în specificul zonei, vor avea parte de o tură ghidată, premii și surprize. Aceștia vor asigura voluntarilor transportul dus-întors, accesoriile pentru curățenie, cât și gustările din timpul zilei.

Pentru mai multe informații despre eveniment, program și echipamentul necesar, vă invităm să consultați pagina evenimentului: www.aniidrumetiei.ro/evenimente

Programul „Anii Drumeției” este un program inițiat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu.

Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activitățile specifice ecoturismului.

Descoperă mai multe pe www.aniidrumetiei.ro și app-ul Anii Drumeției, disponibil în Apple Store și Play Store.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută