Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 09/08/2022
Artă & Cultură

Prima competiţie oficială de Cable Wakeboarding din România are loc în august, la Sibiu

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Prima competiţie oficială de Cable Wakeboarding din România are loc în august, la Sibiu Share Prima competiţie oficială de Cable Wakeboarding din România are loc în august, la Sibiu

Federaţia Română de Schi Nautic şi Wakeboard organizează prima competiţie internaţională de Cable Wakeboard din România, Sibiu Wake Trophy. Sâmbătă, 13 august, Lacul Binder din Sibiu aşteaptă atleţi din întreaga lume la prima competiție oficială din țara noastră. Sportivii se vor întrece pentru un loc pe podium la următoarele categorii: Open, Juniori, Masters, Wakeskate.
Şi-au anunţat participarea sportivi de renume precum: Max Milde (GER) – Campion European, Oliver Orban (HUN) – Campion European și Mondial, Julia Lupij (POL) – Numărul 1 în clasamentul mondial, Marko Gacic (CRO) – Numărul 3 în clasamentul mondial.
Odată cu acest eveniment, România este pusă pe harta internaţională a competiţiilor de wakeboard, planul fiind ca Sibiu Wake Trophy să devină o tradiţie.
Concursul marchează patru momente importante şi în premieră pentru sportul românesc:
1. Înfiinţarea Federației Române de Schi Nautic și Wakeboard
FRSW a fost înfiinţată anul acesta prin asocierea cluburilor sportive existente şi este condusă de Ioana Goncea, în calitate de preşedinte. Sportivă de performanță, Ioana Goncea a bifat multiple participări în cadrul competițiilor internaționale de profil, Campionate Europene și Mondiale, fiind unul dintre pionierii acestui sport în România.
2. Organizarea competiției internaționale de patru stele, Sibiu Wake Trophy
Este prima competiţie internaţională de cable wakeboard recunoscută de Federaţia Internaţională de Schi Nautic şi Wakeboard – IWWF organizată în România, fiind a doua ca relevanţă după Campionatele Mondiale şi Europene de profil.
3. Recunoașterea și includerea disciplinei sportive standing cable wakeboarding pentru persoanele cu dizabilități
În premieră internațională, la Sibiu Wake Trophy vor avea loc sesiuni demonstrative la care vor participa două persoane cu dizabilități din categoria standing cable wakeboarding, respectiv sportivii Sophie Loubet și Mihăiță Papară (primul sportiv cu handicap din România la disciplina snowboard, participant la Jocurile Paralimpice de Iarnă din China 2022 și Coreea de Sud 2018).
􏰀􏰁􏰂􏰃􏰄􏰅􏰆􏰇 􏰉􏰊􏰁􏰆􏰋􏰄􏰇􏰄􏰌􏰆􏰌􏰄􏰍􏰎 􏰅􏰊􏰎􏰌􏰊􏰉

Obiectivul acestei acțiuni este de a obține recunoașterea și includerea disciplinei sportive standing cable wakeboarding în cadrul competițiilor organizate sub egida Federației Internaționale de Schi Nautic și Wakeboard, precum Campionatele Europene și Mondiale.
4. Deschiderea Complexului Lacul lui Binder
Complexul Lacul lui Binder este un proiect unic pentru România din perspectiva faptului că administrația locală a reușit fructificarea inteligentă și eficientă a luciului de apă existent. A transformat o zonă dezafectată într-un complex sportiv nautic la standarde internaționale, redând astfel Lacul lui Binder locuitorilor, copiilor și sportivilor de performanță, fiind un exemplu unic de strategie locală.
„Mă bucur de şansa pe care am primit-o, care are atât de multe implicaţii pozitive. Pe de o parte, demonstrează instituţiilor abilitate, de la noi şi internaţionale, de ce suntem capabili. Pe de altă parte, dovedeşte interesul crescând al publicului din România pentru aceste sporturi şi potenţialul lor de promovare şi dezvoltare. Şi nu în ultimul rând, confirmă faptul că pasiunea adevărată poate muta munţii. Am obţinut într-un timp relativ scurt şi performanţe, şi statutul oficial la nivel naţional şi internaţional, iar toate acestea au fost posibile printr-un efort comun al tuturor iubitorilor de schi nautic şi wakeboard de la noi”, a declarat Ioana Goncea, preşedinte FRSW.
Programul evenimentului
Vineri, 12 august, 16:00 – 20:00 – antrenamente oficiale
Sâmbătă, 13 august, 09:00 – 20:00 – Calificări și Finale la toate categoriile
Duminică, 14 august – Safety Day – măsură de siguranță în cazul în care apare orice situație neprevăzută

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută