Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/08/2022
Muzică Festival

Jazz & Blues Festival, ediția X-din Brașov, pentru întreaga planetă

Vlad T. Copilu De Vlad T. Copilu
Comentarii Jazz & Blues Festival, ediția X-din Brașov, pentru întreaga planetă Share Jazz & Blues Festival, ediția X-din Brașov, pentru întreaga planetă


Ce sentiment frumos este acesta de a avea un festival impresionant în orașul tău, la câteva minute de casă! Să ieși, efectiv, pe stradă și să dai de o multitudine de activități culturale și sociale care să te facă să exclami că IUBEȘTI BRAȘOVUL!

Jazz & Blues Festival, ediția X-din Brașov, pentru întreaga planetă

Gândindu-mă la anii în care „seceta” culturală cuprinsese orașul nostru, mă trece o „armată” de fiori reci. Cum de nu ne-am pierdut sufletul și mintea, în acea perioadă? Cum de nu ne-am gândit să facem o revoluție culturală?

De câțiva ani, însă, acea perioadă a devenit un subiect tabu. Nimeni nu mai vorbește despre anii aceia, pentru că acum, Brașovul are o altă înfățișare.

Anul acesta, cel mai amplu festival local a ajuns la ediția cu numărul zece. 

Brașov Jazz & Blues Festival.10 va fi organizat în perioada 11-15 august 2022, în aer liber, în Piața Sfântul Ioan, Piața Brassai și în Parcul Central Nicolae Titulescu. Vom fi martori la reprezentațiile a peste 100 de artiști, de renume internațional și local. Ne vom putea bucura și de ateliere de creație, proiecții de film și zone de relaxare.

Scena principală, cea din Piața Sfântul Ioan, aduce muzicieni de excepție, care provin din toate colțurile lumii, din Cuba până în Portugalia și din Germania până în Statele Unite ale Americii.

Piața Brassai oferă concerte ale unor trupe românești de blues, jazz și fusion, dar și proiecții de film, în vreme ce Parcul Central sprijină talentele locale și le aduce în fața voastră cu un singur scop: acela de a vă convinge că și Brașovul are muzicieni talentați. Tot aici va fi și un loc numit „Feel Good Stage”, în care va fi disponibil un târg de vinil, pentru a vă lua sunetele preferate acasă. Totodată, veți putea vedea și asculta DJ-i „meseriași”. La Cinema Astra vor fi pregătite proiecții ale unor filme de prestigiu despre muzicieni renumiți, dar și o premieră a unei pelicule românești.

Jazz & Blues Festival, ediția X-din Brașov, pentru întreaga planetă

La Deane`s Irish Pub vor avea loc seri de jam session, pentru a vă putea măsura talentul muzical lângă niște instrumentiști fabuloși. La Juno Wine Garden sunt trei concerte, care vor încadra perfect spațiul pitoresc cu sunetele dulci de blues și jazz.

Jazz & Blues Festival, ediția X-din Brașov, pentru întreaga planetă

Ultima zi de festival vă scoate din oraș și vă duce tocmai la Biserica Fortificată din Bod, pentru un concert de gospel, ca la mama lui, cu LK Band și Sharrie Williams – The Princess of Gospel Rockin’ Blues.

Mai că-mi lăcrimează degetele de la atât de multe evenimente faine pe care le-am enumerat aici și pe care le puteți vedea la a X-a ediție a Brașov Jazz and Blues Festival.

Abia aștept să ne ciocnim sufletele la jumătatea lui august. Din Brașov, pentru întreaga planetă, Vlad Copilu.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută