Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/08/2022
Artă & Cultură / Performing arts

CSWEEK continuă la LA STRĂZI DESCHISE – BUCUREȘTI

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii CSWEEK continuă la LA STRĂZI DESCHISE – BUCUREȘTI Share CSWEEK continuă la LA STRĂZI DESCHISE – BUCUREȘTI
CSWeek


CSWEEK CONTINUĂ CU INSTALAȚII DE ARTĂ ȘI ATELIERE POP-UP LA STRĂZI DESCHISE – BUCUREȘTI, PROMENADE URBANĂ

6 – 7 AUGUST 2022, INTERSECȚIA STRADA JEAN – LOUIS CALDERON CU STRADATHOMAS MASARYK

Prima ediție CSWeek SĂPTĂMÂNA CREATIVITĂȚII SUSTENABILE / CREATIVE SUSTAINABILITY WEEK 2022, proiectul pilot derulat în perioada 12 – 21 mai 2022, continuă cu o serie de ateliere și instalații de artă într-un pop-up realizat de GALATECA și ASOCIAȚIA CULTURALĂ NEOART ROMÂNIA în weekend-ul 6-7 august în cadrul manifestării STRĂZI DESCHISE – BUCUREȘTI, PROMENADĂ URBANĂ, organizat de PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BUCUREȘTI PRIN CUL TUR ED – Direcția Cultură, Învățământ,Turism, alături de ARCUB și PROEDUS – în calitate de operatori zonali. Intersecția străzii Jean Louis Calderon cu strada Thomas Masaryk va fi scena atelierelor și instalațiilor ediției pop-up CSWEEK.

CSWEEK

Anca Boeriu, Sergiu Chihaia, Alexandru Simion Boeriu și mai tinerii Marian Cîmpeanu, Andrada – Cristina Gheorghe, Iulia Jugaru, Cosmina–Ionela Sandu, Bianca Sava vor expune lucrările lor, parte din proiectul pilot CSWEEK.

CSWEEK SĂPTĂMÂNA CREATIVITĂȚII SUSTENABILE / CREATIVE SUSTAINABILITY WEEK 2022 va avea prima ediție națională în cursul acestei toamne, proiectul pilot, derulat în luna mai a acestui an bucurându-se de o vizibilitate importantă și o audiență numeroasă.

În cifre această ediție a implicat peste 40 de artiști, 12 spații partenere și 20 de companii, ONG – uri sau antreprenori locali. Tema sustenabilității a generat 50 de proiecte creative, 11 animații realizate special de studenții de la facultățile de arte, o seară de filme cu 5 documentare proiectate, 1 conferință cu 15 de speakeri relevanți, artist talk-uri susținute de 20 de artiști, 1 performance, 3 ateliere. Două lucrări de artă realizate live, una realizată pe capota mașinii Mini Racing Electric, alta, pentru EFDen, un mural eco, cu mușchi și vopsea eco. 7 vitrine de artă și design au conturat expoziția principală CSWEEK găzduită la Galateca, iar CAMERA NEAGRĂ a fost special creată pentru proiecția celor 4 filme pe tema sustenabilitătii.

10 instalații de artă au fost special create pentru CSWEEK EXPO – TOUR din materiale reciclate, eco sau cu un concept sustenabil și pot fi vizitate până pe 19 iunie 2022 în tururi ghidate cu mașini electrice, biciclete sau trotinete.

10 zile în care s-au pus întrebări și s-au dat răspunsuri în artist talk sau conferințe online, susținute de voci reprezentative pentru sustenabilitate, artiști, antrepenori, ONG-uri sau influenceri.

Astfel LIVIU MIHAIU, NOEMI MEILMAN, GIANINA CORONDAN, ZOLI TOTH, ANCA GHINEA, alături de oameni de business precum MIHAI BOCA (BMW), MARIUS DUMITRACHE (Holcim), ALEXANDRU ȘEREMET ( BMW), CRISTIAN ANTONESCU (Wood Premium Gifts), ONG-uri CORINA FUGARU ( EfdeN), RALUCA FIȘER (Green
Revolution) și artiști, SERGIU CHIHAIA, DRAGOȘ NEAGOE, RADU DRĂGUȘIN, ANCA BOERIU au dezbătut teme relevante.

Partenerul creativ CSWeek Banca Transilvania, alături de Galateca și Asociația Culturală NeoArt România, a premiat tineri artiști ce au creat lucrări pentru CONCURSUL DE ANIMAȚIE ȘI MULTIMEDIA CSWEEK BT ”LASĂ-ȚI AMPRENTA ASUPRA VIITORULUI!”.

Evenimentul s-a bucurat până acum de o vizibilitate aparte, peste 5000 de vizitatori, fiind inclus în BUCHAREST ART FILM FESTIVAL [1], ROMANIAN DESIGN WEEK [2] și NOAPTEA MUZEELOR [3]. Datorită reacției
pozitive a publicului și a susținerii locațiilor partenere încă 5 lucrări mai pot fi vizitate pe parcursul verii, și anume cele de la: COMBINATUL FONDULUI PLASTIC – MARIA POP TIMARU, ROABA DE CULTURĂ – PARCUL HERĂSTRĂU – ALIN CARPEN, HOTEL NOVOTEL – ALEXANDRU BOERIU, ARCUB – CATERINA COLASÎZ, MUZEUL NAȚIONAL AL LITERATURII – SERGIU CHIHAIA. CSWEEK organizat de GALERIA GALATECA ȘI ASOCIAȚIA CULTURALĂ NEOART ROMÂNIA are ca inițiator și co- curator pe ANDREEA SANDU, coordonator și co – curator pe ANCA BOERIU și coordonatori Cristian Antonescu, Ecaterina Colasîz, Ana Negoiță

PROGRAMUL POP-UP CSWEEK

6-7 AUGUST 2022

PROGRAM 6 AUGUST

17.00-21.00instalatie de artă Pășiți cu grijă – realizată de artista Anca Boeriu

17.00-21.00instalatie de artă CALCIFICATION – realizată de artistul Alexandru Simion Boeriu

18.00-19.00performance pe tema eco – creativitătii susținut de artistul Sergiu Chihaia, va recrea într-o zonă urbană aridă ființe acvatice din plastic

19.00-21.00 – atelier susținut de artistul Sergiu Chihaia – pe tema creativitatii eco, va învăța publicul participant cum sa creeze ființe acvatice din plastic

19.00-21.00 – proiectie video realizată pe carosabil pe tema sustenabilității si grijii față de mediu – studenți UNARTE

PROGRAM 7 AUGUST

11.00-21.00 – instalatie de artă Pășiți cu grijă – realizată de artista Anca Boeriu

11.00-21.00 – instalatie de artă CALCIFICATION – realizată de artistul Alexandru Simion Boeriu

_Eveniment desfășurat în cadrul proiectului Străzi Deschise – București,promenadă urbană, organizat de Primăria Municipiului București prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, alături de ARCUB și PROEDUS – în calitate de operatori zonali._

CSWEEK – SĂPTĂMÂNA CREATIVITĂȚII SUSTENABILE își propune să aducă împreună comunități diferite, artiști, industrii creative, mediul corporate, activiști și ONG-uri, publicul larg, pentru a prezenta inițiative sustenabile pozitive, creatori, expoziții, soluții, reunite pe o platformă a sustenabilității creative.

CSWEEK – SĂPTĂMÂNA CREATIVITĂȚII SUSTENABILE are două componente, una offline, harta CSWeek cuprinde 12 spații partenere, în care se regăsesc instalații de artă sustenabilă, un tur în București, având punct de pornire expoziția centrală, cu cele 7 vitrine și camera neagră de la GALERIA GALATECA și platforma online de conectare a celor interesați în sustenabilitate creativă, care colectează informații și resurse legate de sustenabilitate generând un pilot pentru REȚEAUA ROMÂNĂ DE SUSTENABILITATE CREATIVĂ (Romanian Network for Creative Sustainability).

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută