Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/07/2022
Viața Orașului

Ce ne place și ce nu ne place la Piața Aurarilor

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Ce ne place și ce nu ne place la Piața Aurarilor Share Ce ne place și ce nu ne place la Piața Aurarilor


Am auzit de multe ori întrebarea ”Piața Mare, Piața Mică și mai ce?”. Între timp, zona centrală a orașului a mai câștigat câteva piețe, precum Habermann Markt sau Piața Huet. Eliberate de mașini și ajunse în vizorul antreprenorilor și al organizatorilor de evenimente, acestea au atras mai mulți localnici și turiști. Următoarea ”Cenușăreasă” care-și așteaptă faima e Piața Aurarilor.

 

Ce ne place și ce nu ne place la Piața Aurarilor

Ne place că transformarea din ultimii ani e vizibilă. Dintr-o parcare înconjurată de clădiri în ruină, în prezent, Piața Aurarilor a fost eliberată de mașini, iar câteva clădiri au fost reabilitate.

" "

Ne place că există antreprenori care și-au dat seama de potențialul zonei. Aici sunt deschise acum o prăjitorie de cafea și un local, o pensiune, un restaurant și un barberhop.

Ne place că încet, încet, chiar și organizatorii de evenimente își îndreaptă atenția către această piață retrasă. Feeric a organizat prezentări de modă aici înainte ca piața să fie cosmetizată.

Ne place că există idei și interes pentru a transforma piața într-o grădină urbană, o oază de verdeață. Între 12 și 14 august, Piața Aurarilor va găzdui evenimentul ”Flori pe scări”.

 

Ce ne place și ce nu ne place la Piața Aurarilor

Nu ne place că nu e atât de cunoscută și promovată în pliantele turistice asemenea celorlalte două, Piața Mare și Piața Mică, deși se află la 2-3 minute distanță de ele.

Nu ne place că unii dintre cei care locuiesc în zonă nu apreciază aceste schimbări. Cei care dețin afaceri aici se plâng că le sunt furate sau vandalizate bunurile.

Nu ne place că fântâna din centrul pieței, cu o vechime de peste cinci secole, nu mai e funcțională în prezent. Locul este marcat acum printr-un stâlp de ciment.

Nu ne place că scările care duc din Piața Mică spre Piața Aurarilor nu au cel mai plăcut aspect, sunt mai mereu murdare, iar pereții clădirilor sunt plini de mâzgăleli.

 

Text de RĂZVAN SĂDEAN

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută