Meniu Zile și Nopți

Artă & Cultură

Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/07/2022
Artă & Cultură

Viața orașului: Ce poți face la Sibiu în perioada 1 – 15 august?

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Viața orașului: Ce poți face la Sibiu în perioada 1 – 15 august? Share Viața orașului: Ce poți face la Sibiu în perioada 1 – 15 august?


În luna august ne reîntâlnim cu evenimentele noastre estivale preferate, dar avem parte și de o mare surpriză, un nou festival de muzică rock organizat în Muzeul ASTRA din Dumbrava Sibiului, care-i aduce la Sibiu pe cei de la Guano Apes. Avem nu doar muzică în aer liber, ci și proiecții de film, competiții sportive și târguri. Pentru că la Sibiu e tot o forfotă, vă spunem exact ce să nu ratați în perioada 1 – 16 august. Despre toate pe larg, în cele ce urmează sau online, pe zilesinopti.ro/sibiu.

 

Caravana Metropolis – cinema în aer liber

Șase dintre cele mai bune filme de autor din ultimul an, aclamate și premiate la cele mai prestigioase festivaluri internaționale de film vor fi proiectate, câte unul în fiecare seară, în perioada 9 – 14 august, în Piața Huet. Caravana Metropolis readuce sala de cinema în aer liber, în centrul istoric al Sibiului, iar în acest an propune filmul francez ”Succes de public” inspirat din fapte reale și declarat ”Comedia Europeană a anului” la ultima ediție European Film Awards, animația japoneză ”Belle”, cel mai nou film al cineastului Asghar Farhadi – ”Un erou”, drama ”Mame paralele” a unicului Pedro Almodóvar, ”Lecții de persană” – o poveste emoționantă despre supraviețuire și prietenie în lagărele naziste, animația istorică ”Unde este Anne Frank?”. Intrarea e liberă!

 

Târgul de Sfântă Mărie

Peste 200 de creatori populari din toate zonele istorice ale țării își expun creațiile la Muzeul ASTRA. Acest lucru va fi posibil cu ajutorul unor standuri special amenajate pe aleile din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, în perioada 12 – 15 august.

 

ICon Arts

A XX-a ediție a festivalului ICon Arts Transilvania propune concerte imersive de muzică de cameră și de jazz până în 7 august, în spații inedite din județ, precum Palatul Brukenthal din Avrig sau biserica fortificată din Dealu Frumos. Programul pe iconarts.ro.

 

Concerte pe acoperiș

Festivalul serilor calde de vară la Sibiu revine în perioada 4 – 14 august. Filarmonica de Stat Sibiu va transforma din nou Strada Cetății în cel mai frumos loc din Sibiu pentru a petrece serile lungi de vară. Concertele vor avea loc pe acoperișul Sălii Thalia, ce oferă o panoramă superbă asupra orașului, în special la ora apusului, când vor avea loc evenimentele. Informații despre artiști, orar și bilete, găsiți pe site-ul instituției filarmonicasibiu.ro.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.