Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/07/2022
Muzică Festival

La Rocanotherworld faptele bune se adună împreună

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii La Rocanotherworld faptele bune se adună împreună Share La Rocanotherworld faptele bune se adună împreună


Cea de-a șaptea ediție a festivalului Rocanotherworld a avut loc în zona de agrement Aroneanu din Iași în perioada 23 – 26 iunie 2022. Manifestarea s-a bucurat de peste 15.000 de participanți în public, iar concertele difuzate online au avut peste 70.000 de vizualizări. Patru scene cu 16 trupe invitate, 15 DJ și 10 artiști de improvizație au alcătuit programul muzical al festivalului. Cu toate acestea, cifrele care bucură organizatorii mai tare se regăsesc în componenta de #beForOthers pe care și-au asumat-o încă de la prima ediție, iar activitățile desfășurate enumeră acțiuni întreprinse în direcția zero waste, acțiuni de responsabilizare, ecologizare și colectare selectivă, colecte de hrană pentru animalele fără stăpâni, susținerea refugiaților ucraineni, precum și aprovizionarea spitalelor ucrainene cu materiale sanitare și medicamente. 

La Rocanotherworld faptele bune se adună împreună

Rocanotherworld este mai mult decât un festival de muzică, este o mișcare artistică care și-a asumat o misiune socială, de întrajutorare a comunității, și una de mediu, prin obiectivul de a deveni un festival zero waste. Suntem parteneri de la început și felicităm echipa Rocanotherworld, care a transformat acest eveniment într-un punct de referință în peisajul cultural autohton.”, a declarat Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.

La Rocanotherworld faptele bune se adună împreună

Cu sprijinul Act for Tomorrow și jocul interactiv #RecicleziȘiCâștigi, în cadrul festivalului au fost colectate 560 kg de plastic, 440 kg de doze și 770 kg de sticlă. Participanții care au colectat deșeurile reciclabile au avut șansa să câștige premii constând în baterii și boxe portabile din bambus, precum și energizante. Este al cincilea an în care se desfășoară această campanie, iar publicul ieșean este deja un susținător fidel al acestor demersuri care îi educă pe cei mici și cei mari în direcția colectării selective a deșeurilor și implicațiile acestor acțiuni asupra mediului. 

La Rocanotherworld faptele bune se adună împreună
@The Phope – (https://instagram.com/the_phope)

Campania „Ai cumva o păturică?” a strâns aproximativ 230 de kg de mâncare uscată și umedă pentru cățeii și pisicile din padocurile ieșene, precum și produse de îngrijire și donații în bani. Rocanotherworld va dubla donațiile strânse în cadrul acestei campanii, asigurându-se că blănoșii vor avea o vară mai ușoară.

La Rocanotherworld faptele bune se adună împreună
@The Phope – (https://instagram.com/the_phope)

În perioada 4 – 6 iulie 2022, prin „Fondul Donatorilor” desfășurat alături de Asociația Industrii Creative și Trei Vieți, cu sprijinul Kaufland România, Yonder și a donatorilor privați, alături de Rădăuțiul Civic, au fost achiziționate și trimise către Spitalul Județean de Urgențe Cernăuți și Spitalul Județean de Copii Cernăuți atât medicamente, cât și materiale sanitare esențiale: comprese sterile și materiale pentru pansament, betadină și alți dezinfectanți, antibiotic injectabil și perfuzabil, antihemoragice, anticoagulante, branule, ser fiziologic și altele. 

La Rocanotherworld faptele bune se adună împreună

Sprijinul pentru refugiații ucraineni și pentru asociațiile care se ocupă de taberele oficiale din Iași a fost acordat încă de la izbucnirea războiului în Ucraina, organizatorii donând deja, de la începutul crizei umanitare și până în prezent, cu sprijinul partenerului festivalului, Kaufland România, peste 10 tone de produse de curățenie, igienă și alimente neperisabile și peste 7.000 de porții de mâncare taberelor de refugiați.

La Rocanotherworld faptele bune se adună împreună
@The Phope – (https://instagram.com/the_phope)

Rocanotherworld e o stare de spirit insuflată de întreaga comunitate care îi dă sens an de an prin participarea benevolă, vol

untară și însuflețită de propriile valori a tuturor celor care fac parte din public și îl conturează ca fiind cel mai iubit festival ieșean. 

Abonamentele pentru Rocanotherworld 2023 au fost puse deja în vânzare în număr limitat și la un preț promoțional, pe platforma iaBilet.ro

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută