Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/07/2022
Evenimente

BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 18-24 iulie 2022

Teodora Bratu De Teodora Bratu
Comentarii BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 18-24 iulie 2022 Share BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 18-24 iulie 2022
Bucuresti aLive


Povestiri Culese | Teatrul Godot

Ca orice altă poveste, începem cu a fost odată, deși suntem cât de în prezent se poate. Suntem într-o seară de joi, 21 iulie, la Teatrul Godot, unde de la ora 20:00 se joacă Povestiri Culese, un spectacol după Donald Margulies despre cât de mult poți trăi o poveste dacă mereu este istorisită la trecut.

Maia Morgenstern

Ruth, o faimoasă scriitoare, se luptă cu timpul, atât cu limbile de la ceas, cât și cu propriile sale povești rămase nespuse. În viața ei apare Lisa, o tânără aflată la început de drum care caută pretutindeni atât inspirație, cât și un învățător. Ruth vorbește, Lisa ascultă și cu fiecare an care trece în carte apar din ce în ce mai multe pagini scrise.

Distribuție: Maia Morgenstern (Ruth Steiner) și Ana Maria Pop/Cătălina Mihai (Lisa Morrison). Bilet: 60 lei (teatrulgodot.ro).

 

Don Juan | Teatrul Național Ion Luca Caragiale

Joi, 21 iulie, de la ora 21:30, la Teatrul Național Ion Luca Caragiale, urmărim spectacolul Don Juan, o producție producție CrisACT Production, după J.B.P. Molière, în regia lui Cristian Pepino.

Don Juan

La 400 de ani de la nașterea scriitorului, cuceritorul din Sevilla este readus în fața publicului într-o adaptare modernă, demnă de anul 2022. Seduce, se însoară, abandonează, o altfel de treime după care Don Juan se ghidează, fiind condamnat la tot pasul de prietenul lui Sganarel. Elvira, Mathurine, Charlotte sunt doar câteva dintre victimele farmecelor lui Don Juan. Cu toate acestea, nu este ferit de încurcături, iar calitățile sale nu sunt mereu suficiente pentru a scăpa.

Distribuție: Cristian Constantin, Cristian Mitescu, Doris Dănăilă, Mădălina Toderaș și Eduard Cîrlan. Bilet: 50 lei (mystage.ro/bilete).

 

Miracol | Grădina cu filme

Vineri, 22 iulie, de la ora 20:00, la Seara Filmului Românesc din Grădina cu Filme urmărim pelicula Miracol (2021), în regia lui Bogdan George Apetri.

BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 18-24 iulie 2022

Povestea se împarte în două capitole. Pentru început, o urmărim pe tânăra călugăriță novice Cristina Tofan în încercarea ei de a evada dintr-o mănăstire izolată pentru a merge la spitalul din orașul vecin. Nereușind să-și rezolve problemele, revine la mânăstire, însă drumul de întoarcere este mult mai periculos decât s-ar fi așteptat. A doua parte a filmului îl are în centru pe Marius Preda, inspectorul de poliție plecat pe urmele ei și care-i reface drumul pas cu pas, într-o structură perfect oglindită.

Distribuție: Ioana Bugarin, Emanuel Pârvu și Cezar Antal. Bilet: 20 lei (eventbook.ro).

 

București Rewind | Arenele Romane

Unul dintre cele mai explozive show-uri care readuc în actualitate amintirea celor mai reușite party-uri va avea loc sâmbătă, 23 iulie, de la ora 20:00, la Arenele Romane.

Arenele romane

Rewind Disco Hit aduce împreună numeroși artiști internaționali din perioada de glorie a muzicii anilor ‘70/’80/’90, dar și nume titrate ale scenei muzicale actuale. Când aducem aminte de „Hands up” și „One way ticket” interpretate de Eruption probabil deja încep să fredonezi versurile, iar „Tu es Foutu”, „In-Tango” ale celebrei IN-GRID și ”Kallimba de Luna” a faimosului Tony Esposito te pun în mișcare.

Acestea sunt doar câteva dintre numele care dau startul ediției Rewind Disco Hit din acest an și vor concerta pe scena Arenelor, bucurându-ne cu ritmurile muzicii disco pop-dance. Bilet: 70/90/100/140/160 lei (iabilet.ro/).

Text de TEODORA BRATU

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută