Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/07/2022
Lifestyle / Sport

Rășinariul are regulament de enduro: ce spune și cât costă?

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Rășinariul are regulament de enduro: ce spune și cât costă? Share Rășinariul are regulament de enduro: ce spune și cât costă?

Comuna Rășinari din județul Sibiu are începând cu vara anului 2022 un regulament prin care încearcă să oprească deteriorarea potecilor din pădurile localității de cei care practică motociclismul enduro. Administrația a aprobat mai multe trasee de aproximativ 50 de kilometri și pentru a avea control asupra situației a realizat parteneriate cu poliția, jandarmeria și asociațiile celor care practică acest sport.

Regulamentul adoptat spune că grupurile de turiști de aventură organizate (moto, ATV, mașini off-road) pot parcurge traseele prevăzute doar însoțite de persoane înscrise în ”Registrul îndrumătorilor de turism de aventură”, deschis de Asociația ProAdventure Transilvania. Conducătorii de ATV, motociclete și mașini off-road trebuie să aibă un comportament care să nu afecteze siguranța altor persoane întâlnite pe traseele omolagate. Se impune reducerea vitezei și zgomotului atunci când sunt în preajmă bicicliști, turiști care se deplasează pe jos sau alte autovehicule.

" "

Tariful cerut de administrația locală pentru motocicliștii care vor să folosească traseele din pădurile comunei e de 8 lei pe zi, însă se mai pot alege alte două variante: un abonament lunar de 120 de lei pe lună sau 800 de lei pe an.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută