Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/07/2022
Viața Orașului / CityZen

Povești din culise: ”Haideți să ne mutăm în orașul acesta!” de Constantin Chiriac

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Povești din culise: ”Haideți să ne mutăm în orașul acesta!” de Constantin Chiriac Share Povești din culise: ”Haideți să ne mutăm în orașul acesta!” de Constantin Chiriac


Povestea aceasta s-a întâmplat recent, în 29 iunie, în cea de-a șasea seară a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu 2022. Era aproape de miezul nopții și, după ce mă despărțisem de Domnul Ministru al Culturii și de Domnul Ambasador Emil Hurezeanu, am plecat de la Hotelul Continental Forum spre centrul orașului, de unul singur. În Piața Mare tocmai se terminase spectacolul pe care l-am denumit metaforic Labirintul luminilor al celor de la Theater ANU – un spectacol extrem de special și de teatral, una dintre cele mai frumoase experiențe pe care cred că le-a găzduit FITS vreodată. Oamenii încă șiroiau pe stradă, comentând, bucurându-se, cu atâta lumină pe chipuri, încât mersul lor avea ceva din energia zborului, a plutirii.

La un moment dat, dinspre Piața Mare, venea spre mine o familie tânără. Mama și tatăl trebuie să fi avut undeva în jur de 32-35 de ani, iar fiecare dintre ei ținea pe umeri un copil, un băiat și o fată. Părinții se țineau de mână, iar copiii stăteau cu mâinile deasupra capetelor lor, vociferând, strigând, râzând. Ca un făcut, când erau foarte aproape de mine, fără să știe cine sunt, băiatul brusc l-a prins de urechi pe tată și i-a zis:

– Tati, a fost cea mai frumoasă zi din viața mea!

Și atunci, fetița a început să dea din picioare. A prins-o pe mamă de păr și a strigat:

– Da, mami, vă rog, haideți să ne mutăm în orașul acesta!

Este cea mai specială mărturie pe care am cules-o și care m-a impresionat în această a 29-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, cu tema „Frumusețe”.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută