Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/07/2022
Artă & Cultură

Fanfara Neppendorfer Blaskapelle va susţine concerte estivale în Parcul Sub Arini, la cupolă

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Fanfara Neppendorfer Blaskapelle va susţine concerte estivale în Parcul Sub Arini, la cupolă Share Fanfara Neppendorfer Blaskapelle va susţine concerte estivale în Parcul Sub Arini, la cupolă

Fanfara „Neppendorfer Blaskapelle” va susţine concerte estivale în Parcul „Sub Arini”, la cupolă. Anunțul a fost făcut pe pagina de facebook a fanfarei. Concertele vor avea loc în fiecare vineri, de la ora 18.00. Acestea vor fi susținute cu regularitate până în 26 august, inclusiv.

Fanfara din Turnişor – Sibiu, intitulată „Neppendorfer Blaskapelle”, duce mai departe tradiţia muzicii şi muzicienilor de fanfară din comunitatea săsească regăsită în cartierul Turnişor din Sibiu. Fanfara din zilele noastre reprezintă o garanţie a păstrării şi o perpetuare a moştenirii muzicale a saşilor de odinioară.

Fanfara ,,Neppendorfer Blaskapelle” (sau Fanfara din Turnișor) este o formatie cu o traditie de peste 140 de ani. In zilele noastre traditia este dusa mai departe datorita entuziasmului si bunei relatii dintre sasi si români. Dupa exodul sasilor in Germania din anii 90, traditia si existenta formatiei este dusă de români. Astfel s-a ajuns ca în formatie sa mai activeze un singur sas, restul fiind români. Repertoriul abordat de formatie este unul destul de variat care cuprinde atat mars, polca, vals, english specifice etniei germane dar si melodii romanesti si din repertoriul international pe ritmuri latino, blouses chiar si rock.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută