Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 07/07/2022
Film / Cine Combo

Filmele premiate sunt marile vedete ale lunii iulie la cinema

Silvia Trașcă De Silvia Trașcă
Comentarii Filmele premiate sunt marile vedete ale lunii iulie la cinema Share Filmele premiate sunt marile vedete ale lunii iulie la cinema


Luna iulie este dedicată relaxării, concediilor, odihnei și, în general, stării de bine! Suntem în plină vară, așadar, cinematografele te așteaptă să te răcorești cu noi titluri interesante. Fie că alegi o comedie, o poveste de dragoste sau o dramă captivantă, cu siguranță planurile tale de vacanță trebuie să includă cel puțin o experiență completă și eclectică în fața marilor ecrane.

„Iluzii Pierdute”

(2021, r. Xavier Giannoli)

O adaptare cinematografi că a romanului Iluzii pierdute, de Honoré de Balzac, fi lmul lui Xavier Giannoli spune povestea lui Lucien Chardon, un tânăr chipeș, talentat și cultivat, din Angoulême, care își caută fericirea și progresul pe scara socială în brațele doamnei de Bargeton, reprezentantă de seamă a nobilimii din regiune, o femeie mai în vârstă decât el, iubitoare de arte și dezgustată de viața grosolană a provinciei. Distins recent cu şapte premii Cesar, printre care şi Cel mai bun fi lm, „Iluzii pierdute” („Illusions perdues”), noua producţie semnată de regizorul francez Xavier Giannoli, adaptează fl amboaiant capodopera lui Balzac, găsind în ea neaşteptate rapeluri la contemporaneitate. Filmul „Iluzii pierdute” ajunge in cinematografe din 8 iulie.

„AlCARRÀS”

(2022, r. Carla Simon)

Inspirat din viața familiei regizoarei și realizat numai cu actori neprofesioniști, cu vârste cuprinse între 5 și 80 de ani, filmul spune povestea familiei Solé, o familie numeroasă de fermieri, dintr-un mic sat din regiunea Catalonia, Alcarràs. Anul surprins în fi lm poate fi ultimul în care cele trei generații își petrec timpul împreună, culegând piersici din livada familiei. Noile planuri pentru teren, care include tăierea piersicilor și instalarea de panouri solare, provoacă o ruptură în această familie mare, unită, tulburată de un viitor incert. „Alcarràs” este câștigătorul de anul acesta al premiului Ursul de Aur din cadrul Berlinale. Din distribuție fac parte Jordi Pujol Dolcet, Anna Otin și Xènia Roset. Filmul rulează pe marile ecrane incepand cu 15 iulie.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.