Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/06/2022
Muzică

Wyatt E (Belgia), concert live cu ritmuri rock/orientale în Manufactura

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Wyatt E (Belgia), concert live cu ritmuri rock/orientale în Manufactura Share Wyatt E (Belgia), concert live cu ritmuri rock/orientale în Manufactura


Marți în 5 iulie, între orele 19.00 și 22.00, clubul Manufactura vă invită la un concert de muzică avangardistă, un oriental doom metal cu trupa Wyatt E din Belgia. În deschidere vor cânta cei de la Five the Hierophant, trupă de Post-Black/Doom Metal combinat cu Dark Ambiental Jazz.

 

 

Încă din 2015, Wyatt E scrie coloana sonoră a unui pelerinaj la Imperiul Neo-Babilonian. O călătorie muzicală în trecut, care duce cu gândul la zei antici, orașe uitate și civilizații pierdute. În 2015, EP-ul lor de debut Mount Sinai/Aswan a atras atenția casei de discuri Shalosh Cult din Israel, la care trupa și-a lansat mai apoi în 2017 albumul de debut Exile to Beyn Neharot, apreciat de critici. De atunci, Wyatt E a trecut de la a fi o trupă care dorea să rămână anonimă, la un act live foarte apreciat în Europa și Israel. Formația participă la festivaluri importante precum Desert Fest Antwerp, Stoned from the Underground, Smoke over Warsaw, Tales of Doom Basel, Bristol Psych Fest, Red Smoke Festival, Under the Doom Lisbon, Mount Of Artan, Dour Festival, Electric Meadow și multe altele. În 2021 trupa lansează melodia Kol Badai, o colaborare excepțională cu muziciana, interpreta și artista de sunet Tomer Damsky. Al doilea album full al trupei, āl bēlūti dārû a fost lansat anul acesta și pecetluiește revenirea mult așteptată a trupei.

 

 

Five the Hierophant s-a născut în 2014 în Londra, ca o trupă cu peisaje sonore ritualice instrumentale, o fuziune psihedelică de Post-Black/Doom Metal și Jazz ambiental. Formația a lansat trei EP-uri: Five the Hierophant și Magnetic Sleep Tapes volumul 1 și 2, și două albume full Over Phlegethon și Through Aureate Void.

Accesul costă 40 de lei, iar biletele se pot achiziționa în avans de pe iabilet sau în seara concertului de la intrare. Mai multe detalii despre eveniment se găsesc pe Facebook.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută