Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/06/2022
Muzică

Festivalul Musica Barcensis, ediția a XIII-a, debutează în 2 iulie 2022

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Festivalul Musica Barcensis, ediția a XIII-a, debutează în 2 iulie 2022 Share Festivalul Musica Barcensis, ediția a XIII-a, debutează în 2 iulie 2022
musica barcensis


La an aniversar, Fundația pentru cultură și patrimoniu Forum ARTE își reafirmă atașamentul față de misiunea cu care a pornit la drum acum 10 ani: valorile culturale. Acestea creează punți între generații, reunindu-le într-o dimensiune a devenirii istorice, în armonie și echilibru. Credem în educație și avem convingerea că aceasta este o bază solidă, creativă, pentru lume, cu perspective deschise pentru copiii noștri. Ne conferim sprijinul pentru ca patrimoniul să rămână cauza comună a societății și facem demersuri pentru revelarea, prețuirea și protejarea sa. Evenimentele noastre culturale își propun să unească spiritele în jurul tradițiilor muzicale și culturale existente și să le inspire pe cele ce vor urma.

Susținem prin toate proiectele noastre cultura, ca limbaj universal al binelui și al armoniei între oameni –  un limbaj capabil să traverseze orice bariere.

Hippocrates (Precepte, 3)”Acolo unde există dragoste pentru semeni, există dragoste pentru Artă”

 

Festivalul MUSICA BARCENSIS și-a câștigat un loc aparte în peisajul muzical regional, fiind situat în topul preferințelor publicului brașovean (conform premiilor Premiilor Anului în Cultură – 2022), alături de festivaluri precum TamTam, Amural și Jazz Festival. În fiecare an colorăm viața culturală din cetățile fortificate ale Țării Bârsei, iar concertele și evenimentele festivalului aduc în lunile verii, un suflu nou în bisericile evanghelice din zona Brașovului. Din fortărețe cu porți închise, aceste cetăți au devenit, astfel, un loc al întâlnirii, un refugiu încărcat de istorie și legendă, în răsunet de muzică. În 2022, festivalul oferă 9 concerte, în zilele de duminică, și o excursie muzicală ghidată, în sâmbata din debutul festivalului, la orgi din zona Brașov – Covasna. Această ediție propune abordări muzicale mai puțin prezente în ultimii ani, precum: un concert în aer liber de flaut, marimba și vibrafon, la Cetatea Hărman; Orchestra de tineret a Liceului vocațional din Sf. Gheorghe va cânta în deschiderea festivalului, la Cristian, dând un impuls plin de energie, prospețime și tinerețe, debutului acestei noi ediții. Va reveni în circuit Biserica din Sânpetru, după ample lucrări de reabilitare, iar biserica din Măieruș va fi inclusă pentru prima dată în periplul festivalului. Peste 100 de artiști din țară și străinătate vă așteaptă să îi descoperiți în Țara Bârsei.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, cu respectarea normelor în vigoare.

 

Programul acestei ediții:

2.07.2022  Excursie muzicală (Ozun – Zagon – Covasna – Păpăuți); Moderatori muzicienii Ursula & Kurt Philippi

 3.07.2022 – Cristian – ora 17.00 – Orchestra de tineret Szerenád – Sf. Gheorghe, dirijor Lőfi Gellért.

10.07.2022 – Măieruș – ora 17.00 – Ciprian Dancu & Tiberius Quartet (Sibiu / Tg. Mureș)

17.07.2022 – Sânpetru – ora 17.00 – Flauto Dolce & Gabor Hegyi & Max Braisch (Cluj / Germania)

24.07.2022 – Codlea – ora 17.00 – Valentin Șerban & Gabriel Gîțan (Brașov /București)

31.07.2022 – Prejmer – ora 17.00 – Coro Piccolo (Karlsruhe, Germania)

07.08.2022 – Ghimbav – ora 17.00 – Duo Cell’Arpa (București)

14.08.2022 – Feldioara – ora 18.00 – Bachchor & Capella Coronensis, dirijor Steffen Schlandt 

21.08.2022 – Hărman – ora 17.00 – PERCUSSIONescu & Matei Ioachimescu (flaut) (București)

28.08. 2022 – Vulcan – ora 17.00 – Zagreb String Quartet (Croația)

 

Festivalul Musica Barcensis este în fiecare an un prilej de a descoperi locuri noi sau de a redescoperi biserici fortificate din jurul Brașovului, monumente de o valoare culturală deosebită, încărcate de istorie, situate într-un cadru natural de excepție. Muzica, spațiul gotic sau clasicist se îmbină armonios, astfel încât vizitatorul va avea parte de o experiență mereu surprinzătoare. 

 

Proiect cofinanțat de Consiliul Județean Brașov

Organizatori: Fundația Forum ARTE, Biserica C.A. din România – Parohia Brașov

Bisericile evanghelice C.A. din: Cristian, Măieruș, Sânpetru, Codlea, Prejmer, Ghimbav, Feldioara, Hărman, Vulcan

Parteneri: Consiliul Județean Brașov, Primăria Comunei Feldioara, Primăria Municipiului Codlea, Primăria Orașului Ghimbav

Sponsori: NBHX Rolem, Pop94

Parteneri media: Radio România Muzical, RTT, Monitorul Expres, Zile și Nopți, News BV, BizBrasov, Brassaï Magyar Adás, Karpatenrundschau

 

Mai multe informații despre concerte și artiști se găsesc pe site-ul și pe pagina fb a Forum ARTE:

www.forumarte.ro/musica-barcensis-2022/

www.facebook.com/fundatiaforumarte/

Citește și:

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.