Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/06/2022
Lifestyle / Travel

Vacanţă în străinătate cu copilul: câteva sfaturi practice

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Vacanţă în străinătate cu copilul: câteva sfaturi practice Share Vacanţă în străinătate cu copilul: câteva sfaturi practice


Oficial vacanţa de vară a început şi, deja, toată lumea se gândeşte la relaxare şi distracţie. Dacă această vară vrei să pleci în concediu în străinătate cu întreaga familie, inclusiv cu cel mic, atunci sunt câteva aspecte pe care ar trebui să le iei considerare, pentru a te asigura că te bucuri din plin de vacanţa dorită.

Obiectivul vacanţei

Citește și:

Desigur, obiectivul principal al oricărei vacanţe este relaxarea şi plăcerea de a fi împreună cu cei dragi şi de a descoperi locuri cât mai frumoase şi interesante. Totuşi, vacanţele pot avea şi alte obiective pentru părinţi. De exemplu, dacă micuţul tău a început să studieze, de exemplu, limba franceză şi îi place din ce în ce mai mult, o vacanţă la Nisa sau la Paris ar putea să-i faciliteze şi mai mult înţelegerea felului în care cunoaşterea unei limbi străine deschide drumul spre o cunoaştere aprofundată a unei noi culturi.

O destinaţie interesantă

Pentru un copil care nu este încă la şcoală, de exemplu, prima vacanţă în străinătate poate fi un eveniment deosebit de emoţionant, indiferent care este destinaţia. Aşa că este la alegerea ta dacă îţi doreşti un concediu mai liniştit la malul mării sau vrei să explorezi jungla urbană a unei mari metropole. Ca să introduci copilul în atmosferă, încă înainte de vacanță, poţi începe prin a-i arăta imagini cu destinaţia aleasă sau poţi să-i citeşti cărticele pentru copii în care acțiunea are loc în oraşul pe care îl veţi vizita. De exemplu, dacă mergeţi în Anglia, poţi să începi să-i citeşti micuţului tău cărţile care îl au ca protagonist pe ursul Paddington, apărute la editura Arthur, excelente surse de amuzament, dar şi de informații despre stilul de viaţă al britanicilor.

Organizează-ţi bine bagajele

Chiar dacă pleci în vacanţă şi cu copilul, este recomandat să nu te supraîncarci sau să te pregătești pentru situații care este prea puțin probabil să se întâmple. Este ușor să-ți imaginezi toate hobby-urile pe care copilul tău le-ar putea încerca în această vacanţă, dar în cele din urmă împachetarea prea multor lucruri și haine ar ocupa prea mult spaţiu şi ar face aranjamentele de călătorie mai dificile, mai ales dacă plecaţi cu avionul.

Ocupă-te din timp de documentele de călătorie

Probabil că știi deja foarte bine ce demersuri trebuie să faci pentru a obţine un paşaport pentru copil, dar e bine să te interesezi dinainte dacă ai nevoie şi de alte documente importante și anume vize, carnete de vaccinare și asigurări de călătorie specifice. De asemenea, nu știi niciodată cât de stricte pot fi controalele în unele aeroporturi. În unele ţări, este posibil să ţi se ceară să arăţi şi biletele de întoarcere şi dovada rezervării perioadei de cazare.

Planifică-ți bugetul

Este important să îţi planifici un buget realist. După ce calculezi costurile de zbor și cazare, informează-te pe diferite site-uri şi bloguri despre care ar putea fi cheltuielile zilnice pentru familia ta. Mulți călători folosesc instrumente distractive precum Big Mac Index sau Chai Latte Index înainte de a merge undeva pentru prima dată. Aceste instrumente nu oferă date exacte, dar te ajută să-ţi faci o idee despre nivelul de trai dintr-o anumită ţară.

Un fond de urgență

Pe lângă stabilirea unui buget realist de vacanţă, ar trebui să ai întotdeauna un fond de urgență. De la taxele suplimentare pentru bagaje, până la întârzieri ale zborurilor, nu știi niciodată ce s-ar putea întâmpla, aşa că este mai bine să fii pregătit pentru orice situaţie, mai ales atunci când călătoreşti cu unul sau mai mulţi copii. Dacă nu foloseşti acești bani în timpul acestei călătorii, îi poţi investi oricând în organizarea următoarei.

Aşadar, foloseşte-te de aceste sfaturi practice pentru a planifica o vacanţă extraordinară alături de cei dragi, astfel încât să te bucuri din plin de destinaţia aleasă.

Sursa foto: Pexels.com

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.