Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/06/2022
Artă & Cultură

Viața orașului: Ce poți face în Sibiu, în perioada 16-30 iunie?

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Viața orașului: Ce poți face în Sibiu, în perioada 16-30 iunie? Share Viața orașului: Ce poți face în Sibiu, în perioada 16-30 iunie?


Nu există perioadă mai bună în care să te bucuri de vibe-ul Sibiului decât zilele în care se desfășoară Festivalul de Teatru. Oameni din toată lumea dau culoare și creează atmosferă pe străzile orașului, în timp ce orașul se transformă într-o uriașă scenă pentru sute de spectacole de pretutindeni. Avem FITS, dar și alte evenimente de neratat, pe care vi le recomandăm în perioada 16-30 iunie.

 

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu

Viața orașului: Ce poți face în Sibiu, în perioada 16-30 iunie?

Teatrul, muzica, dansul și iubitorii de cultură se întorc anul acesta, la Sibiu, din 24 iunie, când începe cea de-a 29-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu – FITS. Ediția 2022 se anunță a fi cea mai complexă de până acum și va aduna 768 de evenimente desfășurate în 80 de spații de joc. Sunt cifre incredibile care confirmă dimensiunea incredibilă și atmosfera unică ale festivalului. Timp de zece zile, între 24 iunie și 3 iulie, cele mai mari companii de teatru de pe glob se reunesc la Sibiu, unde se vor reîntâlni față în față cu publicul după doi ani grei în care întreaga lume s-a confruntat cu pandemia și restricțiile sanitare. Cuvintele care descriu ediția din acest an sunt reîntâlnire, emoție și frumusețe. Programul și biletele sunt disponibile pe www.sibfest.ro.

 

Muzică în Catedrala Luterană

Viața orașului: Ce poți face în Sibiu, în perioada 16-30 iunie?

Biserica Evanghelică din Piaţa Huet va găzdui până la sfârșitul anului o serie de 75 de concerte, în fiecare marți – ora 19, vineri – ora 12 și sâmbătă – ora 19, din cadrul proiectului Muzică în Catedrala Luterană. Preț bilet: 20 lei, vineri intrarea e gratuită.

 

Hermannstadtfest

Viața orașului: Ce poți face în Sibiu, în perioada 16-30 iunie?

Cea de-a X-a ediție a festivalului de muzică HermannstadtFest va avea loc la Sibiu în perioada 16 – 19 iunie. Printre invitații speciali ai ediției din acest an se numără reputatul compozitor Adrian Ordean, marele folkist Mircea Vintilă și trupa Compact B.

 

Švejk pe front

Viața orașului: Ce poți face în Sibiu, în perioada 16-30 iunie?

Teatrul Național ”Radu Stanca” Sibiu prezintă în data de 1 iulie, în cadrul FITS, premiera spectacolului “Švejk pe front”, continuarea aventurilor expuse în ”Bravul soldat Švejk”. De data aceasta, soldatul se află pe linia frontului, alături de locotenentul-major Lukas, pe care Švejk, cu naivitatea sa tipică, reușește să-l aducă în pragul disperării. Reprezentația va avea loc Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu”, de la ora 17. Acces liber!

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.