Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 09/06/2022
Artă & Cultură / Teatru

Teatrul EXCELSIOR: Infinita la Commedia…!

Ioan Big De Ioan Big
Comentarii Teatrul EXCELSIOR: Infinita la Commedia…! Share Teatrul EXCELSIOR: Infinita la Commedia…!


La mijlocul acestei luni, Teatrul Excelsior vă invită la o premieră, Insula măștilor sau O lume cu josul în sus (titlu provizoriu), un spectacol pentru întreaga familie care se anunţă plin de energie și vervă comică, pe care îl veți putea vedea deopotrivă pe scena consacrată din clădirea Excelsior Center din str. Academiei, dar și outdoor, în grădina Casei Filipescu-Cesianu, în parcuri sau pe străzi bucureștene.

Spectacolul Insula măștilor este o adaptare a piesei comediografului francez Pierre de Marivaux, Insula sclavilor, un text spumos care, sub aparenta lejeritate comică, atinge teme serioase, precum inechitatea raporturilor sociale sau nevoia de a fi solidari unii cu ceilalți, indiferent de mediul de proveniență. Sunteți provocați să vă imaginați cum ar arăta o lume „răsturnată”, în care stăpânii devin servitori și viceversa.

De văzut acest spectacol, în primul rând pentru că este una dintre foarte rarele ocazii de a experimenta puțin din spiritul Commediei dell’Arte, acel gen de spectacol originar în Italia secolului al XVII-lea, bazat pe spontaneitatea actorilor și a publicului. Un tip de teatru cu efect comic garantat, inspirat din realități ale epocii și tipologii umane recognoscibile, esențializate în personaje-mască.

Teatrul Excelsior reînvie frumoasa tradiție a Commediei în acest spectacol, în care imaginația publicului joacă un rol esenţial. Creatorul Insulei este actorul Enrico Bonavera, renumit pentru longeviva sa performanță în rolul titular din legendara montare semnată Giorgio Strehler la Piccolo Teatro di Milano, Arlecchino slugă la doi stăpâni, aflat de această dată în ipostaza de regizor la a doua colaborare cu echipa Excelsior (după Arlecchino și pierdutele iubiri, un alt titlu de succes din repertoriul teatrului), care îmbină cu ingeniozitate elemente-cheie ale Commediei dell’Arte – măștile (special create după amprenta chipului actorului) și improvizația.

Imagini de la repetițiile pentru Insula măștilor.

Teatrul EXCELSIOR: Infinita la Commedia...!

Teatrul EXCELSIOR: Infinita la Commedia...!

Teatrul EXCELSIOR: Infinita la Commedia...!

Teatrul EXCELSIOR: Infinita la Commedia...!

Teatrul EXCELSIOR: Infinita la Commedia...!

Noul spectacol este, totodată, o șansă de neratat de a-i (re)vedea pe o bună parte dintre talentații actori care au cucerit publicul în producțiile muzicale Familia Addams și, mai nou, în Opera de trei parale – ambele, hituri must-see marca Răzvan Mazilu. Și iată că, după fructuoasa întâlnire cu maestrul musicalului în România, tânăra trupă de la Excelsior continuă să își rafineze mijloacele prin întâlnirea cu un alt mare artist plurivalent. Rezultatul îl descoperiți începând din 15 iunie. „Pregătiți-vă” să fiți surprinși, căci la Commedia è infinita!

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.