Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/06/2022
Lifestyle

Trenurile Soarelui vor lega Sibiul de litoralul țării pe durata a 3 luni de zile

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Trenurile Soarelui vor lega Sibiul de litoralul țării pe durata a 3 luni de zile Share Trenurile Soarelui vor lega Sibiul de litoralul țării pe durata a 3 luni de zile


CFR Călători a anunţat oficial că dă startul programului estival de transport “Trenurile Soarelui”. “Turiștii vor avea la dispoziție 40 de trenuri ce vor asigura zilnic legături directe din toată țara cu staţiunile de la Marea Neagră și cu Delta Dunării până la data de 11/12 septembrie 2022.

Toate regiunile ţării vor fi conectate în perioada verii cu destinaţiile de vacanţă cele mai căutate de pe litoralul românesc, CFR Călători oferind tuturor posibilitatea de a călători fie cu trenurile directe dinspre Arad, Deva, Timișoara Nord, Reșița Nord, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Cluj Napoca, Târgu Mureș, Brașov, Suceava, Iași, Galați, Buzău, fie prin asigurarea unei conexiuni rapide din București Nord prin intermediul trenurilor care circulă într-un orar cadențat (la 1-2 ore) pe ruta București Nord – Constanța și retur. Astfel, timp de trei luni, 30 trenuri directe (15 dus/15 întors, inclusiv ramurile aferente) care pornesc din principalele orașe vor avea ca destinație /plecare litoralul românesc, din care 18 trenuri (9 dus/9 întors) au ca destinație/plecare Mangalia”, transmite comunicatul CFR Călători.

38 de trenuri, 19 dus şi 19 întors, vor asigura legătura dintre Bucureşti şi Litoral și retur.
Pentru călătoria spre Delta Dunării, din 11 iunie 2022, trenuri InterRegio şi Regio vor asigura zilnic legătura București Nord – Tulcea Oraș și retur pe întreaga durată a sezonului. De asemenea, în Medgidia va fi asigurată zilnic conexiunea spre Tulcea Oraș și retur cu trenuri dinspre capitală sau Constanța.

CFR Călători mai informază că toate trenurile InterRegio estivale au în compunere vagoane clasa climatizate, dotate cu prize electrice pentru încărcarea bateriei laptop-ului sau a telefonului mobil, toalete ecologice, uși de acces și intermediare  semiautomate, majoritatea vagoanelor sunt modernizate (reconstruite integral) în ultimii 12 ani. De asemenea, trenurile cu parcurs lung au în compunere vagoane cușetă.

Sibiu: între 8 şi 11 ore până la mare

Chiar dacă, de la Bucureşti, durata unei călătorii până la Constanța este în jur de două  ore și 20 minute, dacă vii dinspre Sibiu, “călătoria” se prelungeşte cu încă 7-9 ore. Totuşi, pentru cei neapărat interesaţi, legătura oraşului nostru cu Litoralul se face de două ori pe zi, cu două trenuri InterRegio care fac legătura direcut cu Mangalia şi Constanţa.

Astfel, IR 1912 pleacă din Sibiu la 18.38, pe ruta Rîmnicu Vîlcea – Piatra Olt – Piteşti – Bucureşti Nord – Constanţa (unde ajunge la 5.57 dimineaţa)  şi ajunge la Mangalia la ora 7:42. Un alt tren, IR 1928, pleacă din Sibiu la ora 3.55 noaptea pe ruta Braşov, Ploieşti Vest, Bucureşti Nord ajungând la Constanţa la ora 12.39.

Întoarcerea de pe Litoral se poate face cu alte două trenuri InterRegio, IR 1926, de la Constanţa (ora 14.10) prin Braşiv care ajunge la Sibiu la 22:40 şi IR 1914, de la Mangalia unde pleacă la 18:15, prin Piatra Olt şi ajunge la Sibiu la ora 7:38.

Preţul unui bilet la clasa a II-a, la nivelul zilei de 12 iunie, este aproximativ între 96 ţi 110 lei. Calculând tarifele pe pagina web a CFR călători, reiese că un bilet la clasa a II-a cu IR 1912 Sibiu – Mangalia costă 110,9 lei de la casa de bilete şi 105,55 lei Online sau de la ATM. La fel, în cazul IR 1928 Sibiu – Constanţa – 100,9 lei  de la casa de bilete şi 96,05 lei Online sau de la ATM.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.