Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/05/2022
Artă & Cultură

Viața orașului: Ce poți face în perioada 16-31 mai, la Sibiu?

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Viața orașului: Ce poți face în perioada 16-31 mai, la Sibiu? Share Viața orașului: Ce poți face în perioada 16-31 mai, la Sibiu?


Două săptămâni ne mai despart de momentul în care vom îmbrățișa vara mult așteptată. Până atunci ne facem warm-up-ul cu evenimente faine care colorează și dau viață Sibiului. În perioada 16 – 31 mai 2022, avem de ales între spectacole de teatru și balet, concerte simfonice și filme care să ne schimbe viața. Selecția noastră de evenimente include primul festival de film al anului din Sibiu, spectacolul fenomen ”Faust”, concertul violonistului Michael Barenboim și ”Dama cu camelii”.

 

ESTE FILM Festival

Viața orașului: Ce poți face în perioada 16-31 mai, la Sibiu?

ESTE FILM Festival revine în forță la Sibiu cu cinci zile de festival în trei locații, o competiție și un trofeu gata să fie câștigate și peste treizeci de proiecții. A șasea ediție a festivalului are loc între 25 și 29 mai. Cele trei spații de proiecție de anul acesta sunt Teatrul Gong, Centrul Cultural ”Ion Besoiu”, dar și curtea interioară a Muzeului de Istorie – Casa Altemberger. ”Imaculat”, filmul de deschidere al ediției cu numărul 6 va fi proiectat în premieră națională. Filmul va fi urmat de o sesiune de întrebări și răspunsuri, în prezența regizoarei Monica Stan și a actriței Ana Dumitrașcu. Programul complet ESTE FILM Festival îl găsiți în paginile următoare. ”Ne propunem să oferim publicului filme europene, filme de autor apreciate internațional”, e mesajul organizatorilor.

 

Dama cu camelii

Viața orașului: Ce poți face în perioada 16-31 mai, la Sibiu?

Teatrul de Balet Sibiu prezintă spectacolul de balet neoclasic ”Dama cu camelii” – un mit al pasiunii, al doliului și al dorului, în coregrafia lui Mehmet Balkan, în zilele de 17 și 18 mai, de la ora 19, la Sala Mare a Centrului Cultural ”Ion Besoiu”.

 

Concert simfonic

Viața orașului: Ce poți face în perioada 16-31 mai, la Sibiu?

Lucrările lui Edward Elgar prind viață pe scena filarmonicii sibiene joi, 19 mai, de la ora 19. Violonistul Michael Barenboim și dirijorul Alessandro Crudele vor performa pe scena Sălii Thalia alături de orchestra sibiană. Preț bilet: 100/50 lei.

 

Faust

Viața orașului: Ce poți face în perioada 16-31 mai, la Sibiu?

Spectacolul-fenomen ”Faust”, în regia lui Silviu Purcărete, revine pe scenă! Următoarele reprezentații vor avea loc în zilele de 20 și 21 mai, de la ora 19, în 4 iunie, de la ora 19 și 5 iunie, de la ora 17, la Fabrica de Cultura IACM Construcții UniCredit. Spectacolul a avut premiera în anul 2007, iar de atunci și până în prezent au fost peste 250 de reprezentații, toate cu casa închisă. Prețul unui bilet este 100 lei.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.