Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/05/2022
Lifestyle / Sport

Trofeul Mangalia prima etapă a Campionatului Național de Super Rally 2022

Adrian Zăvoianu De Adrian Zăvoianu
Comentarii Trofeul Mangalia prima etapă a Campionatului Național de Super Rally 2022 Share Trofeul Mangalia prima etapă a Campionatului Național de Super Rally 2022


Cea mai spectaculoasă competiție motorsport din județul Constanța va avea loc în acest weekend la Mangalia. Trofeul Mangalia reprezintă prima etapă a Campionatului Național de Super Rally Powered By Superbet. La start sunt așteptați 26 de concurenți, piloți din diferite discipline motorsport, atât din România cât și din străinătate.

Organizat de AMC Racing și Primăria Mangalia, Trofeul Mangalia este o competiție ce se desfășoară pe circuitul stradal din zona Portului Mangalia. Concurenții vor lua startul în manșe de recunoașteri și antrenamente cronometrate, urmând ca apoi în manșele de concurs să lupte pentru cel mai bun timp. Traseul de concurs este prevăzut cu diferite obstacole pe care piloții vor trebui să le ocolească, atingerea acestora aducând penalizări în timp.

Mihai Leu la start

Diferiți piloți și-au confirmat prezența, printre care și multiplul campion de box și campion național de raliu Mihai Leu, localnicul Emil Ghinea, Costel Cășuneanu și Vali Porcișteanu, dar și piloți străini precum francezii Jerome France și Didier Balcaen.

Vineri 13 Mai 2022

Vineri la ora 18:00 mașinile de concurs vor fi aliniate pentru startul festiv pe faleză, în zona parcului service. Începând cu ora 18:15 va începe festivitatea de premiere pentru sezonul 2021 a Campionatului Național de Super Rally Powered By Superbet. Startul festiv al etapei va începe cu o sesiune de interviuri de la ora 18:30, urmată de prezentarea echipelor înscrise în sezonul 2022, prezentarea piloților înscriși, începând cu mașinile din clasa 1 Monoposturi, urmate de mașinile cu tracțiune față, tracțiune integrală sau propulsie și clasa GT. Ziua se va încheia cu un concert susținut de un invitat surpriză, de la ora 20:00.

Sâmbătă 14 Mai 2022

Sâmbătă va începe ziua cu două manșe de recunoașteri de la ora 10:00, manșele de antrenament având startul programat la ora 10:30. Manșele de concurs sunt programate la ora 14:00, premierea câștigătorilor având loc la ora 16:00 în parcul service din zona Hotelului Laguna.

Trofeul Mangalia este organizat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, campionatul fiind susținut de Superbet în calitate de partener principal. Hotelul Mera Brise va fi gazda comandamentului competiției, mașinile oficiale fiind oferite de Exclusiv Auto în calitate de partener de mobilitate. Printre susținătorii acestei competiție se numără Popescu și Asociații, Damen și United Media, parteneri media fiind Kiss FM și Prima TV Sport.

Evenimentul va fi difuzat în direct pe postul Prima TV Sport, sâmbătă la ora 14:00.

Mai multe detalii și informații pot fi găsite pe pagina de Facebook Campionatul Național de Super Rally Powered By Superbet.

Trofeul Mangalia prima etapă a Campionatului Național de Super Rally 2022

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.